Un agent de la Permise Auto şi Înmatriculări Satu Mare pretinde firmelor de intermediere să folosească la Finanțe traduceri realizate de soţia sa, care este traducător autorizat. Banii pe traduceri se dau în plic, direct la ghişeul instituţiei din noul sediul al Prefecturii Satu Mare.

Nevasta traduce, soţul preia dosarul
De o bună perioadă de timp, agentul Claudiu Leş de la Serviciul public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare vehicule le pretinde firmelor de intermediere de înmatriculări să apeleze la traduceri legalizate realizate de soţia sa, care este traducător autorizat. Traducerile sunt necesare la Finanțe pentru obținerea certificatului de TVA, care trebuie apoi depus în dosarul de la Înmatriculări.
„Dacă la Finanțe nu te-ai dus cu traduceri făcute de soţia lui, agentul Leş devine extrem de nervos. Îţi ia la puricat toate dosarele pe care vrei să le depui şi abia aşteaptă să găsească orice motiv pentru a ţi le respinge. De parcă nu ai avea dreptul să ţi le faci la oricare alt traducător autorizat”, ne-a declarat, sub protecţia anonimantului, o sursă din domeniu.
„În schimb, dacă ai venit cu lecţia învăţată şi ai făcut traduceri cu soţia agentului Leş, totul devine extrem de simplu. Agentul devine brusc foarte binevoitor şi preia imediat toate dosarele cu care te prezinţi. Doar știe cine și câte traduceri a făcut prin intermediul soției sale”, a adăugat sursa citată.
Evidenţă strictă a sumelor datorate pe traduceri
Agentul de la Înmatriculări ţine o evidenţă foarte strictă a sumelor datorate de intermediari pentru traducerile soţiei sale. „Când te prezinţi la ghişeu, agentul Leş ştie imediat cât îi datorezi pe traducerile făcute de nevastă-sa. Doar apar în fiecare dosar certificatele de TVA. Contravaloarea se achită direct la ghişeul instituţiei, din noul sediu al Prefecturii Satu Mare”, a declarat sursa.
Banii pe traduceri se dau direct la ghişeu
Într-o imagine aflată în posesia portalului Opinie de Carei, se vede un plic improvizat dintr-o hârtie capsată împrejur cum este înaintată la ghişeu chiar deasupra dosarelor. În acel plic improvizat, pe care scrie „Pt. Claudiu” s-ar afla banii pentru astfel de traduceri.
Poza a fost făcută marți, 22 martie 2022, la ghişeul Serviciului public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare vehicule, la ora 13.05.
N.R. Portalul Opinie de Carei deţine informaţii şi despre alte asemenea găinării şi şmecherii cu înamtriculări şi permise auto, pe care le va prezenta pe măsură ce va obţine şi dovezile de rigoare.