Angajații E.On suflă acum și în iaurt după explozia din blocul situat în Piața Avram Iancu din Carei. După ce au depistat scurgeri de gaz într-o altă scară de bloc din Carei, au decuplat de la rețea întreaga scară. Problema e că locatarii nu au gaz de două zile, fiind obligați să stea în frig în apartamentele neîncălzite.

Locatarii din scara blocului de pe Calea Armatei nr.2, dintre care unii au și copii mici, nu numai că stau în frig, dar nu au nici posibilitatea să își pregătească mâncare.
”Stăm în frig de două zile, după ce angajații E.On au răspuns unei sesizări privind existența unor scurgeri de gaz. Acestea s-au confirmat, fiind depistate scurgeri în patru sau cinci locuri. Au decuplat de la rețeaua de gaz întreaga scară și de atunci nu i-am mai văzut”, ne-a declarat un locatar din blocul respectiv, revoltat de situația creată.
”Nu sunt specialist, dar consider că angajații E.On ar fi putut să repare defecțiunile acolo unde au identificat scurgeri. Sau puteau să oprească gazul doar la apartamentele unde au fost probleme, căci fiecare contor are robinet separat. Acum, stăm cu toții și dârdâim de frig, unele familii având și copii mici”, a adăugat locatarul citat anterior.
Măsura drastică luată de angajații E.On pare să aibă legătură cu explozia de luna trecută. Reamintim că în dimineața zilei de 27 februarie, în jurul orei 7.30, o explozie devastatoare a avut loc într-un apartament situat la etajul al patrulea dintr-un bloc situat în Piața Avram Iancu din Carei, pe fondul unei acumulări de gaze. Unsprezece persoane au fost rănite, trei dintre ele fiind spitalizate în stare gravă. Explozia a provocat pagube enorme nu numai în blocul în care s-a produs, ci și în alte blocuri apropiate, fiind avariate și câteva autoturisme parcate în zonă.