Pașapoartele continuă să lucreze cu programul extins de preluare a cererilor

Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Satu Mare continuă programul extins de preluare a cererilor de eliberare a pașapoartelor până la data de 01.04.2022, zilnic între orele 08,00 – 20,00 în contextul creșterii numărului zilnic de solicitări, informează Prefectura Satu Mare.

Recomandăm persoanelor care au nevoie urgență de documente și care nu găsesc locuri disponibile în vederea programării în perioada dorită pe platforma http://www.epasapoarte.ro să verifice disponibilitatea la serviciile publice comunitare de pașapoarte din județele limitrofe, cererile de eliberare a pașapoartelor pot fi depuse în țară la oricare serviciu public comunitar de pașapoarte, se arată în anunțul Prefecturii Satu Mare.




Contravaloarea emiterii paşaportului este următoarea:
pentru paşaportul simplu electronic:
258 lei – pentru persoanele care au împlinit vârsta de 12 ani
234 lei – pentru persoanele cu vârsta mai mică de 12 ani
pentru pasaportul simplu temporar:
96 lei – indiferent de vârstă.
Cum se poate efectua plata?
– online, exclusiv prin platforma de plăţi virtuale http://www.ghiseul.ro;
– la casieriile unităţilor CEC Bank, precum şi la staţiile de plată Selfpay ale CEC Bank sau din alte locații;
– NOU – la stația de plată funcțională amplasată în holul Sălii de așteptare la noul sediu al Instituției Prefectului de pe strada A.I. Cuza nr. 11.
Informații privind documentele necesare si termenele de eliberare a pașapoartelor le găsiți aici: https://pasapoarte.mai.gov.ro/eliberarea-pasaportului/