Şoferii careieni s-au panicat şi ei în această seară şi au luat cu asalt benzinăriile din oraş, temându-se de scumpiri masive la combustibili. Nu i-au liniştit nici asigurările ministrului Energiei, care a infirmat posibila creștere bruscă a prețurilor la carburanți de până la 11 lei în perioada următoare.

La benzinăria Mol de la intrarea din Carei s-a format o coadă kilometrică. Oamenii stau în şir pe marginea Drumului Naţional 19, în afara localităţii, şi aşteaptă să le vină rândul.
Toată isteria a început în această după-masă. Speriaţi că vor fi nevoiţi să scoată mai mulţi bani din buzunare pentru fiecare plin, șoferii au luat cu asalt benzinăriile. Nu numai în Carei, ci în întreaga ţară.
Un fenomen similar s-a înregistrat săptămâna trecută în Carei. Pe fondul unor zvonuri răspândite pe Facebook, numeroşi şoferi careieni au dat fuga la benzinării pentru a-şi face plinul. Ulterior au aflat că s-au panicat degeaba, deoarece preţul nu a săltat conform zvonurilor.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat că premierul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale la staţiile de alimentare cu carburant.
„Nu există motive reale pentru creşteri accelerate de preţuri în România. Ţara noastră are stocuri suficiente de carburant. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă”, a precizat Dan Cărbunaru, purtător de cuvânt al Guvernului.
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a dat asigurări că informațiile privind posibila creștere bruscă a prețurilor la carburanți de până la 11 lei în perioada următoare sunt false.

Video: Bart Imre