În cursul zilei de azi, o echipă de specialişti ai INSEMEX Petroșani au început expertiza la blocul situat în Piaţa Avram Iancu din Carei pentru a stabili cu exactitate cauza exploziei de duminică dimineaţă.

La Carei s-a deplasat o echipă formată din şapte specialişti ai Institutului Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani.
La faţa locului au sosit şi un echipaj de descarcerare al pompierilor pentru a-i ajuta în efectuarea anchetei.
Expertiza este necesară în cadrul dosarului penal deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei în vederea stabilirii persoanei/persoanelor vinovate de producerea exploziei. Principala sarcină a experţilor este să stabilească unde a s-a înregistrat acumularea de gaze şi cum s-a declanşat deflagraţia.
Contravaloaea expertizei va fi achitată de Primăria Carei. Consiliul Local Carei a decis ieri să aloce suma de 40.000 lei plus TVA în acest scop.

Reamintim că duminică dimineață, în jurul orei 7.30, o explozie devastatoare a avut loc într-un apartament situat la etajul al patrulea din scara unui bloc situat în Piața Avram Iancu din Carei.
Unsprezece persoane au fost rănite, trei dintre ele fiind spitalizate în stare gravă. Explozia a provocat pagube enorme nu numai în blocul în care s-a produs, ci și în alte blocuri apropiate, fiind avariate și numeroase autoturisme parcate în zonă.