Primarul Eugen Kovacs a reacționat la așa-zisul conflict privind dreptul de folosire al bazei sportive Victoria din Carei, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Primăriei Carei.

Prezentăm integral poziția primarului Kovacs:
Primăria Carei a susținut și va susține în continuare fotbalul careian. Tocmai pentru a nu mai exista discuții privind folosirea bazei sportive Victoria, cum s-a întâmplat ani la rând cu FC Kinder, Primăria Carei a decis să înființeze Centrul de copii și juniori în cadrul Clubului Sportiv Municipal Victoria Carei, în cadrul căruia să își desfășoare activitatea toate grupele de copii din oraș. Astfel, copii ar fi putut să practice gratuit fotbalul, fără ca părinții să mai fie obligați să achite tot felul de cotizații.
La vremea respectivă și domnul antrenor Răzvan Nintaș activa la FC Kinder Carei. Însă, din motive pe care nu le cunosc, domnul antrenor Răzvan Nintaș s-a despărțit de foștii lui colegi și și-a făcut un club privat chiar în perioada înființării Centrului de copii și juniori al CSM Victoria Carei.
În urma primirii memoriului înaintat conducerii Primăriei Carei de FC Viitorul Carei, prin președintele Răzvan Nintaș, am decis să îi rog pe viceprimarul Ludovic Keizer și pe administratorul public Beko Tamas, foști jucători de fotbal, să medieze acest așa-zis conflict. Din discuția mea cu domnul Tabi Zsolt am tras concluzia că se poate găsi o soluție. În calitate de primar, consider că rezolvarea situației disperate a familiilor afectate de explozia de duminică, identificarea modului în care putem contribui la reabilitarea blocului distrus, la stabilirea vinovaților și eventualele pregătiri pentru situația tot mai gravă pe fondul războiului din Ucraina sunt probleme mult mai arzătoare pentru comunitatea noastră.
În încheiere, nu pot să nu îmi exprim dezamăgirea despre faptul că această problemă a folosirii bazei de sport Victoria de către clubul orașului și un club privat a fost prezentată inclusiv din punct de vedere etnic. Propagarea unei asemenea idei false este periculoasă pentru întreaga noastră comunitate careiană, caracterizată de multiculturalism și respect reciproc între etniile conlocuitoare.
Ing. Eugen Kovacs
Primarul Careiului