De azi noapte, începând cu orele 23,25, autoritățile de frontieră din Ungaria au anunțat Poliția de Frontieră Română că au decis să revoce măsura anunțată anterior ieri după-amiază, prin care cetățenii ucraineni fără pașapoarte biometrice, respectiv fără pașapoarte simple cu viza ori permis de ședere nu puteau intra pe teritoriul Ungariei.
Copiilor care au certificat de naștere și sunt însoțiți de către adulți care îndeplinesc condițiile de intrare în Ungaria, li se va permite continuarea călătoriei.
Adulții care se prezintă la controlul de frontiera cu documente expirate sau cărți de identitate, respectiv pașapoarte simple vor fi preluați de la frontieră de către autoritățile maghiare pentru imigrari și condusi în centre speciale!
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a anunţat aseară că, în urma discuţiei avute cu omologul său ungar, Peter Szijjarto, acesta l-a informat că Ungaria a decis să revoce măsura anunţată anterior prin care cetăţenii ucraineni fără paşapoarte biometrice nu puteau intra în această ţară.