În cadrul unei ședințe extraordinare cu caracter de îndată, Consiliul Local Carei a aprobat azi plata a două expertize din bugetul local în cazul blocului devastat de explozia de duminică dimineața și acordarea de ajutoare de urgență pentru familiile afectate.

În urma aprobării consilierilor locali, Primăria Carei va finanța contravaloarea expertizei tehnice în construcții privind imobilul bloc de locuințe cu 16 apartamente situat în Municipiul Carei, P-ța Avram Iancu nr.3, scara B, în sumă de 13.500 lei.
”Această expertiză tehnică ne va arăta în ce măsură a fost afectată structura de rezistență și ce este de făcut în continuare cu etajele trei și patru din scara blocului unde a avut loc deflagrația”, a declarat primarul Kovacs.
De asemenea, Primăria Carei va achita contravaloarea expertizei judiciare realizate de specialiștii INSEMEX privind deflagrația de gaze care a avut loc la blocul din Piața Avram Iancu, în sumă de 40.000 lei plus TVA. ”În prezent se face o anchetă judiciară. Nu îmi place să spun public, dar Poliția și Parchetul mi-au comunicat că nu pot finanța această expertiză, așa că trebuie să o achităm din bugetul local”, a declarat primarul Kovacs. Acesta a adăugat că nu se poate avea încredere în ceea ce susține EOn Gaz, care s-ar putea să încerce să ascundă anumite aspecte. Tocmai de aceea este binevenită o asemenea expertiză independentă.
Consilierii au mai aprobat alocarea unui ajutor de urgență în sumă de 2.000 lei pentru proprietarii apartamentelor situate la etajele III și IV, care au fost distruse în totalitate de deflagrația de gaze, urmată de incendiu.
Primarul Eugen Kovacs a mai arătat Primăria Carei va încerca să repartizeze locuințe sociale sau de necesitate familiilor afectate de explozie, iar dacă nu vor exista suficiente locuințe, se va propune achitarea unei chirii de 1.000 lei pe timp de șase luni pentru apartamentele pe care le vor închiria aceste familii în oraș.