Prefectul Radu Roca a transmis un comunicat de presă în care explică de ce a fost amplasat, în vama Urziceni, un container ruginit și murdar pentru mâncarea refugiaților. ,,Dintr-o regretabilă eroare nu a fost verificată starea de întreținere a containerului”, spune prefectul Roca.

Prezentăm comunicatul transmis de conducerea Instituției Prefectului Satu Mare:
Referitor la articolele apărute în presa online, legat de containerul degradat instalat în Vama Urziceni, prefectul Radu Roca, face următoarele precizări:
,,Luni seara mi s-a solicitat din partea unui ONG sprijin pentru obținerea și amplasarea unui container pentru depozitarea unor cutii cu ajutoare neperisabile în Vama Urziceni. Dintr-o regretabilă eroare nu a fost verificată starea de întreținere a containerului. Vă asigur că acesta va fi ridicat și înlocuit cât mai rapid cu unul de calitate în care să poată fi depozitate în condiții de siguranță ajutoarele venite de la cetățeni.”

Containerul a fost pus la dispoziția voluntarilor care distribuie alimente refugiaților care tranzitează PTF Urziceni. În acest container, murdar și plin de rugină, ar fi trebuit păstrate alimentele pentru refugiații din Ucraina.