Și în acest an, la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu din Carei s-a derulat proiectul „Antreprenor în devenire”, aflat la cea de-a V-a ediție.

Acesta a devenit o tradiție a unității de învățământ, primele trei ediții având loc cu prezență fizică iar ediția a patra si ediția curentă s-au desfașurat cu participare indirectă ca urmare a restricțiilor impuse de pandemie.
Scopul proiectului este dezvoltarea competenţelor profesionale, responsabilizarea tinerilor în proiectarea traseului profesional, antrenarea profesorilor în abordarea antreprenoriatului din perspectiva didactică şi încurajarea unei culturi antreprenoriale.
Proiectul s-a desfășurat pe mai multe secțiuni:
– “Inițativa mea pentru o societate mai bună”;
– “Ideea mea de afaceri”;
– “Cel mai bun plan de afaceri”;
– “Meserii de succes”.
În proiect au fost implicați 215 elevi și 41 cadre didactice, de la 17 unități de învățământ din județ și din țară. Ediția de anul acesta a depășit pentru prima dată limitele județului angrenând participanți atât din județul Satu Mare, cât si din județele Maramureș, Sălaj, Bihor, Suceava, Brașov, Constanța și Bucuresti
De organizarea evenimentului s-au ocupat conducerea Liceului Tehnologic „Iuliu Maniu” Carei, reprezentată prin director ing. Nuna Mihaela, director adjunct prof. Silaghi Talida, și coordonatorii proiectului, ec. Govor Aurelia și ing. Moș Augustin.
Din comisia de evaluare a lucrărilor au făcut parte profesori de specialitate precum și reprezentanți din mediul de afaceri și instituții publice.