Fostul director al Şcolii Gimnaziale Vasile Lucaciu din Carei, profesorul de matematică Vasile Chiorean, care a îndrumat numeroase generaţii de tineri din oraş, are acum nevoie de ajutorul nostru. Pentru a învinge cancerul la ficat, are nevoie de sânge grupa A RH negativ sau O RH negativ la cele două operaţii foarte complicate la care va fi supus.„Tatăl meu a ajuns cu un cancer la ficat aproape de mărimea unui măr la Institutul Clinic Fundeni, unde un doctor tânăr a avut un răspuns complet diferit de tot ce am auzit sau am citit până atunci: se poate opera.
Dar ceea ce părea să fie un parcurs scurt şi sigur s-a complicat, culmea pe tot felul de detalii – detalii care consumă timp şi lasă boala să avanseze.
Operaţia, care e foarte complicată, are ca scop final împărţirea în două a ficatului, cu eliminarea părţii infestate într-o a doua operaţie. Sincronizarea e esenţială, dar din păcate am prins de toate: restricţii COVID, lipsă de paturi şi acum lipsă de sânge, pe acelaşi fond al problemelor din pandemie. Ar fi trebuit să fie 2 săptămâni între cele două operaţii.
Suntem atât de aproape de a învinge această boală, dar avem nevoie de ajutorul a trei donatori de sânge grupa A RH negativ sau O RH negativ. Donarea de sânge se poate face la orice centru din ţară”, se arată în apelul postat de membrii familiei.
Cei care au una din cele două grupe de sânge şi doresc să-l ajute pe domnul profesor se pot prezenta la Centrul de Transfuzie Sangvină din Satu Mare. Trebuie doar să menţioneze că vor să doneze sânge pentru domnul Vasile Chiorean din Carei.
Sursa foto: Facebook