În urmă cu câteva zile, un careian a semnalat cum un bătrân pe care îl cunoaşte a fost ţepuit de escroci romi cu metoda „Cetărna”. O femeie din Cămin a povestit cum a fost ţepuită în vară de aceeaşi escroci, care i-au dus soţul cu forţa la bancă pentru a scoate banii pe care îi pretindeau.

Escroci agresivi şi tupeişti
Povestea femeii din Cămin este de-a dreptul şocantă şi ilustrează perfect tupeul acestor escroci de etnie romă care s-a părea că operează nestingheriţi în zona Careiului.
„Vara au umblat cu această maşină. Doi tineri au lucrat, iar alţii doi i-au dirijat de jos. Nici ochii nu le stăteau bine în cap. În momentul în care a trebuit să plătim, au apărut deja mai mulţi şi erau foarte agresivi. Mi-au dus soţul cu forţa la bancă să scoată bani, pe motiv că lor le trebuiesc banii imediat”, a declarat o femeie din localitatea Cămin. Aceasta a adăugat că escrocii au cerut 17.000 de lei după ce au schimbat cetărnele pe jumătate din casă. Femeia le-a făcut atunci o poză pe care a postat-o pe reţelele de socializare.
„Zilele trecute au încercat să ţepuiască lumea pe strada Mărăşeşti”, a arătat un alt careian.
„Îşi aleg victimele din rândul bătrânilor. Şi pe tatăl meu au încercat să-l fraierească”, a povestit un alt careian.
Bătrân înşelat cu 6.700 de lei
Dezvăluirile au pornit după ce un careian a postat pe reţelele de socializare modul în care bătrân din Carei, ce locuieşte pe strada Tireamului, căzut ieri miercuri plasa unui grup de romi, care l-au înşelat prin cunoscuta metodă „Cetărna”.
Romii respectivi, care se deplasau cu un autoturism răblăgit înmatriculat în Dâmboviţa, au bătut la poarta bătrânului, spunându-i că au văzut o gauză într-un dintre cetărnele casei, pe care o pot repara contra sumei de 20 de lei. În câteva minute au demontat cetărnele de pe o parte a casei, în lungime de circa 15 metri, în pofida protestelor proprietarului.
Pentru a le monta înapoi, i-au spus victimei că le datorează 9.800 de lei. Întrucât bătrânul le-a spus că nu are atâţia bani, romii au mai lăsat din preţ, până la 6.700 de lei. Victima a cerut împrumut de la un vecin şi le-a dat escrocilor suma de 6.700 de lei pentru a-i monta înapoi cetărnele pe care chiar ei le demontaseră anterior. Apoi au dispărut imediat.