Portalul Opinie de Carei prezintă macheta viitoarei baze sportive care va fi construită de Compania Naţională de Investiţii pe strada Tireamului din municipiul Carei.

Potrivit anunţului făcut de primarul Eugen Kovacs în ultima şedinţă a Consiliului Local Carei, valoarea investiţiei este de 10,5 milioane de lei.
Viitoarea bază sportivă va avea următoarele funcțiuni:
– Teren sportiv fotbal dimensiuni omologate UEFA și FRF cu dimensiuni 105m x 68m cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori;
– Teren sportiv mic ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis și va avea dimensiunea de 20m x 40m;
– Clădire vestiare și administrativă;
– Parcare autovehicule și autocar.

Primăria Carei s-a înscris în programul privind construcția de baze sportive derulat de Compania Națională de Investiții și a obținut aprobarea. ”Am depus solicitarea care a fost avizată favorabil de către Federația Română de Fotbal. Investiția, în valoare de 10,5 milioane lei, va fi realizată de Compania Națională de Investiții, noi trebuie să asigurăm doar terenul, utilitățile și obținerea unor avize. Baza sportivă se va construi pe strada Tireamului, vizavi de cartierul ANL, unde Primăria deține o parcelă de zece hectare de teren”, a declarat primarul Eugen Kovacs.
Săptămâna trecută, Ministerul Dezvoltării a anunțat că a aprobat construcția unei creșe de mici dimensiuni în Carei, în cadrul Programului național de construcție de creșe. ”Construcția noii creșe, în valoare de 12,249 milioane lei, va fi finanțată tot prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Creșa va fi una de mici dimensiuni, cu o capacitate de 40 de locuri, și va fi construită tot pe strada Tireamului”, a declarat primarul Eugen Kovacs.
”Alături de numeroasele investiții în infrastructura orașului, în valoare zeci de milioane de euro pe care le-am realizat și continuăm să le realizăm prin proiecte din fonduri europene, noua bază sportivă și noua creșă vor contribui la creșterea calității vieții în Carei”, a încheiat primarul Kovacs.