În cadrul ședinței ordinare de astăzi, consilierii locali careieni au aprobat bugetul local de venituri și cheltuieli al municipiului Carei pe anul în curs. Proiectul a fost aprobat în unanimitate de consilierii locali.

Primarul Eugen Kovacs a arătat că bugetul pe anul 2022 este de 114,4 milioane lei, un adevărat record, înregistrându-se o creștere importantă față de cel realizat anul trecut, în sumă de 82,3 milioane lei. La secțiunea de dezvoltare au fost alocați aproape 70 milioane lei, adică circa 14 milioane euro, fiind prevăzută suma de 58,5 milioane lei care va fi atrasă prin proiecte din fondurie europene și guvernamentale, a arătat primarul Kovacs.
”Sunt bucuros că vom avea un buget atât de mare, dar am unele temeri legate de inflație. Aceste scumpiri la energie și la materialele de construcții vor provoca scumpiri în lanț. Deocamdată nu știm cum vor afecta bugetul local”, și-a exprimat îngrijorarea primarul Kovacs.
Primăria Carei a alocat 1,6 milioane lei pentru întocmirea de de documentații tehnice pentru noi proiecte în cadrul Programului Anghel Saligny, PNRR și programe din fonduri europene, a mai spus primarul Kovacs.
Administratorul public Beko Tamas a arătat că veniturile totale ale bugetului pe 2022 sunt cu 39% mai mari decât cele ale bugetului de anul trecut, în timp ce lista de investiții este cu 83% mai mare față de cea din 2021.
”Anul trecut, din fiecare 100 de lei cheltuiți de Primăria Carei, 49 au mers la investiții. Anul acesta, din fiecare 100 de lei cheltuiți de primărie, 61 de lei vor merge la investiții”, a arătat administratorul public Beko Tamas.