Un fost agent imobiliar sătmărean care a fost prins că a înfiinţat o cultură de canabis în solarul din curtea casei sale a declarat în faţa judecătorilor că, pe fondul dificultăților financiare cu care s-a confruntat de la momentul impunerii restricțiilor determinate de pandemie, a luat decizia de a înființa o cultură de canabis, la adresa de domiciliu, atât pentru consumul propriu cât și în vederea valorificării acestuia.

Cultură de canabis în solarul din spatele casei
Potrivit informaţiilor portalului Opinie de Carei, la sfârșitul lunii martie 2021, tânărul de în vârstă de 25 de ani a plantat/cultivat mai multe semințe de cannabis în solarul situat în curtea din spate a locuinței acestuia din satul Românești, comuna Medieşu Aurit. Solarul era prevăzut cu ventilatoare, instrumente specifice creșterii și dezvoltării lor.
Captură mare de tot pentru DIICOT
În 21 septembrie, reprezentanţii DIICOT au efectuat o percheziţie domiciliară. Cu această ocazie au găsit la domiciliul fostului agent imnobiliar diferite cantități de materie vegetală uscată (sub formă de inflorescențe), materie vegetală verde (sub formă de inflorescențe), semințe de plantă cannabis (6 bucăți) și o cultură de cannabis cu plante de diferite dimensiuni și aflate în diferite stadii de dezvoltare (22 plante). Greutatea totală a celor 22 de plante a fost de 130 kg de masă verde.
Trimis în judecată pentru trafic de droguri de risc
Fostul agent imobiliar, care dispune şi de calificarea de peisagist, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc. Procesul s-a judecat la Tribunalul Satu Mare.
Canabis pentru câştig, dar şi pentru consum propriu
În faţa judecătorilor, tânărul a declarat că, pe fondul unor nereușite în plan profesional și urmare a pierderii tatălui său, început să consume cannabis, potrivit surselor portalului Opinie de Carei. Acesta nu era dependent de droguri, au concluzionat specialiştii Centrului de prevenire, evaluare și consiliere antidrog.
„Pe fondul dificultăților financiare cu care s-a confruntat de la momentul impunerii restricțiilor determinate de pandemie, inculpatul a luat decizia de a înființa o cultură de cannabis, la adresa de domiciliu, atât pentru consumul propriu cât și în vederea valorificării acestuia. La sfârșitul lunii martie 2021, inculpatul a plantat/cultivat mai multe semințe de cannabis în solarul situat în curtea din spate a locuinței acestuia din loc. Românești”, se arată în sentinţa Tribunalului.
Condamnat la 22 de luni cu executare
Fostul agent imobiliar, care şi-a recunoscut fapta, a fost condamnat luna trecută de către Tribunalul Satu Mare la un an şi zece luni de închisoare cu executare. Sentinţa nu este definitivă, părţile putând face apel în termen de zece zile de la comunicare.
Sursa foto: DIICOT