În incinta Spitalului Municipal a fost pus în funcţiune un centru de evaluare COVID-19, a anunţat azi, în cadrul unei şedinţe de lucru la Prefectura Satu Mare, directorul executiv al DSP Satu Mare, Macrina Mihai, informează Instituţia Prefectului.

Macrina Mihai, director executiv al Direcției de Sănătate Publică a prezentat situația ocupării în județ a capacităților de tratare a pacienților covid, astăzi fiind ocupate 46,66% din paturile alocate pentru tratarea acestei boli în județ.
În ceea ce privește centrele de evaluare COVID-19, până în acest moment sunt operaționalizate cele de la Carei (Spitalul Municipal Carei – contact și programare la telefon 0749081235) și Negrești-Oaș (Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș – contact și programare la telefon 0261854830).
În municipiul Satu Mare sunt în etapa finală de autorizare centrele de evaluare COVID-19 care vor funcționa la Dispensarul TBC și la Secția Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare.
”Conform ultimelor evoluții, se pare că ne aflăm într-o zonă de platou privind rata infectării în municipiul Satu Mare, în jurul valorii de 20 la mia de locuitori și de altfel stagnăm la nivelul județului. Comparat cu situația la nivel național, municipiul Satu Mare se află în zona de miljoc. Există municipii cu incidențe record – Sector I București (49,50), Sibiu (40,29), Timișoara (37,46), Cluj-Napoca (36,24), Constanța (32,71), Oradea (29,94). Sper că a trecut ceea ce a fost mai greu din acest val al pandemiei și acesta să fie ultimul val”, a declarat directorul executiv al DSP Satu Mare