Un bărbat din Pișcolt a fost condamnat recent de judecătorii careieni să plătească daune morale de 20.000 lei unui concetățean căruia i-a transmis mesaje auudio conținând amenințări cu moartea prin intermediul aplicației Facebook Messenger. Pe lângă aceasta, autorul amenințărilor s-a ales și cu o pedeapsă șase luni cu suspendare.

Bărbatul care a depus plângerea a arătat că a fost contactat, periodic, pe telefonul mobil, de către inculpatul (…), care i-a adresat amenințări cu moartea și cu exercitarea unor acte de violență fizică, după care, în datele de 07.09.2020 și 08.09.2020, a fost contactat, prin intermediul aplicației Messenger a rețelei de socializare Facebook, de către același inculpat, care a reiterat actele de amenințare cu moartea.
Mai precis, autorul a transmis pe messenger mesaje vocale prin care amenința că va trimite toți prietenii săi de etnie romă să bată și să omoare persoana vătămată, specificând că acest lucru se va întâmpla în acel sfârșit de săptămână.
În fața instanței, inculpatul și-a recunoscut fapta, arătând că a transmis amenințările pe fondul unor neînțelegeri mai vechi cu persoana vătămată, fiind nervos pentru că nu îi răspundea la telefon. Autorul amenințărilor și-a recunoscut fapta în vederea reducerii cuantumului pedepsei cu o treime, lucru pe care l-a și solicitat magistraților.
Pe lângă o pedeapsă de șase luni cu suspendare și un termen de supraveghere de doi ani, Judecătoria Carei a decis să-l oblige pe bărbat să-i achite victimei sale 20.000 lei cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând daune morale.
Pe perioada celor doi ani de supraveghere, autorul amenințărilor nu are voie să comunice cu victima și nici să se apropie de ea.
Sentința Judecătoriei Carei a rămas definitivă, nefiind atacată cu apel în termenul de zece zile de la comunicare.