Un bărbat din Moftin care a fost prins noaptea în timp ce încerca să prindă iepuri de câmp cu ajutorul unui ogar are motive temeinice să regrete fapta sa. Pe lângă fapul că nu a reuşit să prindă niciun iepure până a fost identificat de poliţişti, s-a ales şi cu o condamnare de 22 de luni cu suspendare.

Bărbatul a fos găsit de poliţiştii Secţiei Rurale Carei în 20 aprilie 2019, la ora 00.10, pe un fond de vânătoare din zonă în timp ce încerca să prindă iepuri de câmp cu ajutorul unui metis de ogar. Asupra lui avea şi o lanternă puternică, cu care vroia să surprindă iepurii. Până în momentul identificării sale, acesta nu reuşise să prindă niciun vânat.
Bărbatul s-a ales cu dosar penal. Judecătoria Carei l-a condamnat recent la 22 de luni cu suspendare. A fos condamnat penru o întreagă colecţie de infracţiuni prevăzute de Legea braconajului: vânătoarea practicată de persoane care nu posedă permis de vânătoare, practicarea vânătorii cu ogari sau metiși de ogari, vânătoarea în afara perioadelor legale de vânătoare, vânătoarea la lumina farurilor sau a dispozitivelor de iluminat, vânătoarea pe timpul nopții.
Bărbatul acuza de braconaj a avut noroc cu faptul că avea cazierul curat, alfel avea şanse mari să ajungă în spatele gratiilor. „Astfel, în privința stabilirii pedepsei principale ce urmează să fie aplicată inculpatului pentru infracțiunile săvârșite, instanța se va orienta spre pedeapsa cu închisoarea cu suspendare inculpatul nefiind cunoscut cu antecedente penale, sancțiune considerată de instanță eficiență în speța de față, astfel încât inculpatul poate fi reeducat pentru a nu comite pe viitor astfel de fapte”, a considerat instanţa.
Sentinţa mai prevede ca bărbatul condamnat pentru braconaj să preseze o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei Municipiului Carei sau Primăriei Moftin, pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare. De asemenea, lanterna i-a fost confiscaă.
Sentinţa Judecătoriei Carei nu este definitivă. Inculpatul poate să declare apel în termen de zece zile de la comunicare.