Scrisori politice ale liderului AUR, George Simion, distribuite cu poșta militară

Poșta militară a ajuns să distribuie scrisorile politice ale liderului AUR, deputatul George Simion, semnalează primarul comunei Căpleni, Megyeri Tamás Róbert. Primarul comunei bihorene Sălacea a confirmat că și el a primit o asemenea corespondență, pe aceeași cale. Deși scrisorile adresate primarilor sunt semnate în calitate de deputat, de fapt George Simion promovează AUR și cere să i se stabilească întâlniri cu populația în localitățile în care caută voluntari pentru strângerea de semnături în vederea demiterii președintelui Iohannis.

Prin intermediul unei postări publice, primarul comunei Căpleni, Megyeri Tamás Róbert se declară revoltat de faptul un partid se folosește de instituții ale Statului Român în scopuri politice.




”Am primit o scrisoare suprinzătoare azi (ieri – n.r.). A sosit la mine cu poșta militară, chiar dacă nu este o adresă oficială. Deputatul George Simion ne îndeamnă să ne adresăm cu încredere lui și partidului său, respectiv să-l ajutăm să aibă o întîlnire la noi, în Căpleni, cu locuitorii. Până aici este în ordine, căci orice politician are dreptul să-și popularizeze punctul de vedere. Însă această scrisoare a venit cu poșta militară. Din punctul meu de vedere este revoltător. Ce legătură au Poliția și Armata cu orice organizație politică? Cum se poate întâmpla așa ceva? Unde duce asta? Dacă nu răspund și nu iau în serios această solicitare vor intra în conflict cu forțele de ordine publică? Bineînțeles că nu a reușit să îmi scrie corect numele”, se arată în postarea primarului din Căpleni, Megyeri Tamás Róbert.
Într-un comentariu la postarea primarului Megyeri, primarul comunei bihorene Sălacea, Béla Horváth, spune că și el a primit o astfel de scrisoare de la liderul AUR. ”Lăsând gluma la o parte, să folosești Poliția și poșta militară pentru distribuirea de scrisori politice este o nesimițire. Pentru AUR este normal, sper că deja Ministerului de Interne deja nu”, se arată în răspunsul primarului Béla Horváth.
Pe site-ul AUR este postat un anunț prin care partidul caută voluntari în mai multe localități din județul Satu Mare, printre care figurează și Căpleni, pentru strângerea de semnături în vederea demiterii președintelui Iohannis. Localitățile sătmărene care apar la secțiunea ”Voluntari UAT” sunt: Livada, Ardud, Acâș, Agriș, Apa, Bârsău, Bătarci, Beltiug, Bogdand, Călinești-Oaș, Cămin, Căpleni, Căuaș, Cehal, Ciumești, Culciu, Dorolț, Foieni, Hodod, Lazuri, Micula, Odoreu, Păulești, Petrești, Pir, Pișcolt, Porumbești, Racșa, Săcășeni, Sanislău, Santău, Socond, Târșolț, Terebești, Urziceni, Valea Vinului, Vama, Vetiș.Comuna Sălacea figurează la rândul său pe lista localităților din județul Bihor în care AUR caută voluntari pentru strângerea de semnături.