În data de 25 ianuarie 2022 a expirat termenul de depunere a ofertelor la cea de-a treia lictație organizată de Ministerul Justiției pentru reabilitarea sediului Judecătoriei Carei. S-au înregistrat două oferte venite din parte unor firme din zonă.

În data de 27 decembrie 2021 a avut loc vizitarea sediului de către potențialii ofertanți pentru lucrările de reabilitare, interesați să participe la respectiva licitație.
Organizatorii licitației au la dispoziție trei luni pentru a analiza cele două oferte, urmând ca oferta câștigătoare să fie anunțată la finalul lunii aprilie. Reabilitarea Judecătoriei Carei se va realiza în cadrul finanțării asigurate de Banca Mondială în cadrul proiectului ”Îmbunătățirea Serviciilor Judiciare”.
Este a treia oară când Ministerul Justiției demarează procedura de licitație pentru reabilitarea Judecătoriei Carei cu fonduri de la Banca Mondială. La primele două licitații s-a primit câte o singură ofertă care depășea valoarea devizului.
Proiectantul a reușit să reactualizeze abia anul trecut valoarea devizului întocmit în 2015. Astfel, aceasta a crescut de la 4,5 milioane lei la 15 milioane lei. Odată cu actualizarea devizului au și apărut firme interesate de realizarea lucrărilor.
Pe durata lucrărilor de reabilitare a sediului, Judecătoria Carei își deasfășoară activitatea în Centrul Social de pe strada Progresului, spațiul fiind pus la dispoziție de către Primăria Carei.