Ziua Internațională a Cititului Împreună este un eveniment de promovare și încurajare a lecturii, care a fost marcat azi la Liceul Teoretic Carei. Ziua ZICI este un prilej deosebit de a aduce împreună pe cei care iubesc cărțile și de a insufla dragostea pentru lectură celor ce încă nu au descoperit puterea cititului.

A citi împreună în această zi înseamnă și a împărtăși cu alții o carte bine aleasă prin redarea acesteia cu voce tare pentru mai mulți ascultători.
Ciclul primar al Liceului a punctat această zi printr-o activitate de acest tip, inedită prin ieșirea din tiparele clasice ale lecturii. Elevii clasei a III-a A de la Liceul Teoretic Carei, sub îndrumarea doamnei învățătoare Iluțan Lorena, împreună cu doamna director al Bibliotecii Municipale Carei, Nuna Corina, au citit povestea “Băiețelul cu aripă de fluture” de Ioana Chicet-Macoveiciuc, o poveste plină de învățături despre acceptare, prietenie și fericire. Lectura împreună a fost cu atât mai interesantă, cu cât aceasta a fost susținută de activități interactive: confecționare de semne de carte, desene pe baza poveștii citite, iar la final “efortul” micilor ascultători a fost răsplătit cu acadele delicioase.
ZICI a fost, de asemenea, celebrată în rândul elevilor din ciclurile gimnazial și liceal din clasele a VI-a A, a VI-a B, a VIII -a A, a VIII-a E, a IX -a E, a IX-a B, a XI-a C și a XI-a E, sub diferite forme care au stârnit interesul, dar și entuziasmul acestora. Printre activități s-au numărat “Lectura Bunelor Maniere”, Ora cititului”, “Cartea preferată”, “ZICI în imagini”, sub forma unor ateliere de creație sau a unor ateliere de lectură.
Afișele realizate, cărțile prezentate, fragmentele citite fie din volumele personale, fie sub forma de lectură comună (e. g. câteva capitole din cartea “Mai mult ca Perfectul” de Aivi Dal) au scos elevii din rutina programelor școlare și i-au inițiat în lumi magice, imaginare în care fiecare a putut deveni, la un moment dat, eroul propriei sale povești.
Profesorii îndrumători ai elevilor implicați în aceste activități au fost Mihaela Bota, Alina Iacobuț și Liliana Sorian.