Ministerul Sănătății îndeamnă persoanele care au simptome de coronavirus să meargă pentru testare la cabinetele medicilor de familie, întrucât Ambulanța este suprasolicitată, iar la DSP sunt liste lungi de așteptare. Careienii se pot testa gratuit în șapte cabinete medicale primare care au încheiat contracte cu casele de asigurări de sănătate pentru a face teste rapide antigen pentru depistarea COVID-19.

Pe lista Ministerului Sănătății figurează următoarele cabinete la nivelul municipiului Carei:
Clinica Korall (medic Sroth Nora), situată pe strada Haiducilor nr.2
Cabinetele Medicale Grupate Dr. Orban- Dr. Orban, situate pe str. Nicolae Titulescu 14/2
Cabinet Medical Individual Dr. Merk Ghizela, situat pe str. Nicolae Bălcescu nr.21
Societatea Civilă Medicală Dr. Pecz, situată pe Calea 25 Octombrie nr.71
Cabinet Medical Individual Dr. Varga Ramona, situat pe str. Jozsef Attila nr.3
Societatea Civilă Medicală Dr. Coica (medic Kristo Bela, Zurbău Emilia), situată pe str. Regele Ferdinand nr.13-15, ap.1
Cabinet Medical Individual Dr. Lupşica Negrean Angela, situat pe Bulevardul 25 Octombrie Bl.37 Ap. 3-4
Ministrul Alexandru Rafila a subliniat importanța medicilor de familie în controlul pandemiei și a făcut azi un apel către aceștia să contribuie cu responsabilitate si profesionalism la diagnosticul, tratarea și monitorizarea pacienților cu coronavirus.
“În acest context epidemiologic dificil, cu o creștere importantă a numărului de cazuri de infectare cu SARS-COV-2, testarea în cabinetele medicilor de familie reprezintă o soluție pentru accesul facil al pacientului la diagnostic rapid, evaluare și monitorizare. Creșterea numărului de persoane testate de catre medicii de familie va scădea suprasolicitarea serviciilor de ambulanță și a direcțiilor de sănătate publică, unde sunt liste de așteptare lungi”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății
Testarea pentru populație este gratuită în cele peste 4000 cabinete ale medicilor de familie care au încheiat contract cu casele de asigurări de sănătate. Lista acestora este publică și se găsește pe paginile de web ale Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.