Sâmbătă noapte, în jurul orei 00:30, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost alertat să intervină pentru lichidarea unui incendiu, izbucnit la acoperișul unei case de locuit, pe strada Tireamului, din municipiul Carei.
La fața locului s-au deplasat 13 pompieri militari cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD cu echipaj de prim-ajutor, din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei.


Ajunse la fața locului, forțele profesioniste au găsit incendiul manifestându-se cu flacără, generalizat, la nivelul acoperișului. Reacția promptă a pompierilor a salvat propagarea incendiului la două case de locuit, situate în imediata vecinătate. Cauza probabilă de producere a incendiului este un scurtcircuit electric, la un cablu defect sau neizolat corespunzător. A ars acoperișul casei în totalitate și s-au degradat un autoturism, interiorul imobilului, mobilierul și electrocasnicele.
Incendiu stins de pompierii careieni la Crişeni
Azi noapte, în jurul orei 01:30, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost alertat să intervină pentru lichidarea unui incendiu, izbucnit la o afumătorie, în localitatea Crișeni.
La fața locului au intervenit 1 maistru militar și 3 subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei și 5 pompieri voluntari din cadrul SVSU Craidorolț.
Reacția promptă a pompierilor militari a salvat propagarea incendiului la casa de locuit, care se afla în imediata vecinătate la o distanță de aproximativ 2 metri de afumătorie. Cauza probabilă de producere a incendiului este focul deschis în spații închise. A ars întreaga afumătorie.