Prefectul Altfatter Tamas a convocat astăzi ședinta de lucru cu șefii structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne și cu conducerea Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, informează Instituţia Prefectului.

coronavirus
Direcția de Sănătate Publică a prezentat evoluția infectării cu coronavirus din ultima perioadă, astăzi în județul Satu Mare înregistrându-se o rată de infectare de 1,74 la mia de locuitori, peste media națională. Din totalul celor 2296 teste realizate în ultimele trei zile, 413 au fost confirmate pozitiv (o rată de pozitivare foarte mare, de 17,96 %). Cu toate că se înregistrează în ultima perioadă o creștere a numărului de persoane care se vaccinează, ritmul este scăzut, până în acest moment s-au vaccinat cu cel puțin o doză 130889 sătmăreni. În continuare funcționează cele 5 centre de vaccinare (Centrul de Vaccinare din cadrul Ambulatoriului de Specialitate a Spitalului județean de Urgență Satu Mare – Policlinica Veche, Centrul de Vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” din municipiul Satu Mare, Centrul de Vaccinare din cadrul Grup Școlar ”Iuliu Maniu” din municipiul Carei, Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului Orășenesc Negrești Oaș, Centrul de Vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic – Sala de Sport din orașul Tășnad).
Prefectul apreciază că situația epidemiologică în acest moment este din nou dificilă, ne aflăm într-o etapă în care incidența îmbolnăvirilor de COVID-19 înregistrează o evoluție total nefavorabilă, creșterea actuală este similară cu cea din luna septembrie 2021, de la debutul ultimului val pandemic. Solicită concetățenilor responsabilitate, respectarea prevederilor legii privind măsurile de protecție individuală și restricțiile impuse dar și o reconsiderare a opțiunii de vaccinare, fiind dovedit științific că oferă o protecție foarte bună și o trecere prin boală mult mai ușoară în situația infectării.