Luni, 04 octombrie 2021, de la ora 15.00, la Castelul Károlyi, va avea loc vernisajul expoziției de goblenuri a doamnei Schrepler Magdalena. Pensionară, originară din Tiream, Schrepler Magdalena este pasionată de arta goblenului de peste trei decenii.

Goblen--Afis-expo-Schrepler-press

Goblenul este o țesătură artistică cu acul, cu o istorie de peste cinci secole, care și-a luat numele de la orașul francez GOBELINS, un centru de artă decorativă condus de țesătorii flamanzi. Denumirea provine de la atelierul de tapiserie regală franceză (Manufacture de Gobelins) care funcționa în anul 1662, unde își aveau atelierul pictorii de țesături Jean și Philibert Gobelin.
Majoritatea goblenurilor expuse sunt reproduceri după pictori celebri, sau după creații proprii ale goblenarilor. Setul de goblen se realizează inițial după fotografie care este prelucrată în așa fel, încât să corespundă din punct de vedere cromatic și vizual cu aceasta, creația finală transmițând pasiunea și simțul estetic al realizatorului.
Intrarea la eveniment este liberă!
Participanții la eveniment sunt rugați să respecte normele de prevenire a infectării cu noul Coronavirus. Purtarea măștii de protecție și respectarea distanțării fizice sunt obligatorii!