Terenurile de sport ale grădiniţelor din Căpleni, Ciumeşti şi Tiream au fost date în folosinţă în cursul zilei de azi, în prezenţa comisarul ministerial dr. Grezsa István, responsabil al Guvernului Ungariei cu coordonarea programului de dezvoltare a grădiniţelor din bazinul carpatic. Fiecare dintre cele trei terenuri de sport a costat 14.285.000 de forinţi, aproximativ 210.000 lei, finanţarea fiind asigurată de Guvernul de la Budapesta, prin intermediul Fundaţiei de utilitate publică Ovi-Sport.

inaugurare

„În întreaga lume, dar în special în Europa, se nasc tot mai puţini copii. Din acest motiv, Guvernul Ungariei a decis să demareze un amplu program de sprijinire a familiei în bazinul carpatic, întrucât nu dorim să completăm comunitate maghiară cu străini, ci cu dumneavoastră. Mai devreme sau mai târziu, aceste sisteme de sprijinire a familiei vor fi accesibile şi înafara graniţelor. Acest program de terenuri de sport pentru grădiniţe servesc şi dezvoltării culturii mişcării. Consider că această cultură a mişcării este un element de nelipsit al programului întrucât în ziua de azi, din păcate, fiecărui copil îi plase cel mai mult să se mişte cu telefonul său mobil. Vă doresc ca, prin creşterea numărului copiilor şi păstrându-vă identitatea naţională şi limba maternă, să deveniţi o comunitate mare, la fel de mare cum trebuie să devină şi naţiunea noastră în deceniile viitoare”, a declarat comisarul ministerial dr. Grezsa István la predarea terenului de sport al grădiniţei din Căpleni. Oficiile de gazdă au fost făcute de primarul comunei Căpleni, Megyeri Tamas Robert.
„De la înfiinţarea fundaţiei, acesta este cel de-al 482-lea teren de sport al unei grădiniţe, iar în această zonă al patrulea, le dăm în folosinţă unul după celălalt. Programul nu include doar amenjarea terenului de sport, dar asigurăm şi instrumentele necesare pentru ca aceşti copii să utilizeze în mod corepunzător şi în condiţii de siguranţă echipamentele de sport”, a declarat preşedintele Fundaţiei de utilitate publică Ovi-Sport, dr. Molnár Andrea.
Tot în cursul zilei de azi, comisarul ministerial dr. Grezsa István şi preşedintele Fundaţiei de utilitate publică Ovi-Sport, dr. Molnár Andrea, au participat la predarea terenurilor de sport ale grădiniţelor din Ciumeşti şi Tiream.