În cadrul ședinței ordinare de azi, consilierii locali careieni au aprobat darea în folosință gratuită către Spitalul Municipal a unui ecograf în valoare de 550.000 lei, achiziționat de Primăria Carei în cadrul unui proiect transfrontalier.

spital

Achiziția a fost făcută prin intermediul proiectului ”Prevention of cancer in four hospitals across four countries”, finanțat prin Programul transfrontalier HUSKROUA CBC 2014-2020. În cadrul aceluiași proiect, Spitalul Carei a mai fost dotat cu două ecografe doppler color HS60 în vederea efectuării de ecografii mamare.
Consilierii locali au mai aprobat pentru Spitalul Municipal Carei darea în folosință gratuită a echipamentelor medicale achiziționate prin proiectul ”Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19”. Este vorba de perfuzomate, sonde endotraheale, catetere venoase centrale, sonde Foley, stilete de intubație traheală și alte echipamente necesare în tratamentul pacienților infectați cu coronavirus, în valoare totală de 126.000 lei.