Duminică, 12 septembrie 2021, de la ora 12.30, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc vernisajul expoziției de pictură, realizată de doamna consilier local Todea Carmen.

DSC_1729m

Evenimentul a fost deschis și moderat de Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, care a salutat publicul numeros prezent, apoi domnul profesor Aurel Donca a susținut o alocuțiune în care a prezentat aspecte despre pictură, la modul general, dar și în mod particular, despre creațiile doamnei Todea, după care, realizatoarea expoziției, doamna consilier Carmen Todea a adus în atenția tuturor detalii despre experiența creației, sursele de inspirație, dar și despre cum a luat naștere această pasiune pentru artă.
Momentul artistic a fost susținut de solista Larisa Latiș, acompaniată la chitară de prof. Szűcs József. Solista a interpretat două melodii cunoscute de muzică ușoară din repertoriul național și internațional.
Expoziția care se găsește în sala de conferințe a castelului, cuprinde peste peste 50 de creații pe pânză dar și pe scaune, atât creații proprii cât și reproduceri după lucrări celebre.
Lucrările pot fi admirate timp de o săptămână, conform programului de vizitare a castelului, de marți până duminică, între orele 9.00 – 16.30.