Miercuri, 21 iulie 2021, de la ora 19, în Parcul Dendrologic, la intrarea în Castel Karolyi din Carei, a avut loc concertul Opera & Classic – ”Midsummer evening opera”, susținut de Veres Noémi – soprană și Sándor Csaba – bariton, de la Opera Maghiară de Stat din Cluj Napoca, acompaniamentul și interludiile muzicale fiind oferite de către Czumbil Bernadette – pian și Székely Alpár – vioară (Filarmonica Dinu Lipatti Satu Mare).

conce1

În fața unui public numeros și într-o atmosferă de neuitat, s-au îmbinat perfect imaginea din fundal a Castelului Karolyi, cu muzica unor celebri compozitori, interpretată cu mare măiestrie de artiștii invitați.
Pe lângă intervențiile instrumentale susținute de violonistul Székely Alpár și acompaniate de pianista Czumbil Bernadette, care au culminat cu o interpretare impecabilă a celebrului Csárdás a lui Vittorio Monti, cei doi soliști au prezentat un program impresionant de arii din opere, operete celebre, duete de dragoste, în limbile română, maghiară, germană și italiană. Nu au lipsit: Frederick Loewe: Aș vrea doar să dansez (Eliza Doolittle) / My Fair Lady, Georges Bizet: Aria Votre toast (Escamillo) / Carmen, Lehár Ferenc: Duetul Hanna Glavari – Danilo / Văduva veselă, Fritz Kreisler: Liebesleid sau Kálmán Imre: Emlékszel még / Csárdáskirálynő.
O seară deosebită, în compania unor artiști minunați și a unui public extraordinar, care a ”acompaniat” cu aplauze îndelungi întreg spectacolul.
Summer Sound Session continuă la Carei, azi, de la ora 19, în aceeași locație, cu recitalul de muzică veche susținut de Carmina Renascentia.