Careianul Bartincki Lajos este nemulţumit de faptul că firmele care se ocupă cu livrarea corespondenţei, inclusiv Poşta Română, dau dovadă de neseriozitate. Plicurile cu facturi sau chiar cu acte emise de instanţele de judecată sunt aruncate în cutii poştale la cu totul alte adrese decât ale destinatarilor.

bartincki

„Nu înţeleg cum se poate întâmpla aşa ceva. În blocul în care stau am postat două plăcuţe, atât cu adresa veche cât şi cu cea nouă, ca să îi ajut pe cei care livrează corespondenţa, fie ei poştaşi sau angajaţi ai altor firme care se ocupă cu aşa ceva. Numai în ultimele zile, în casa scării am găsit trei plicuri, două cu facturi şi unul cu acte comunicate de Judecătoria Carei pe numele unor persoane care domiciliază în cu totul alte zone ale Careiului, adică la alte adrese. Nu înţeleg cum este posibil aşa ceva. Ce poştaşi sau angajaţi sunt aceia care aruncă plicurile aiurea, fără să verifice adresa destinatarului? Nu se gândesc la bieţii oameni?”, se întreabă careianul Bartincki Lajos.
„M-am gândit să postez pe Facebook aceste plicuri, poate dau de destinatarii lor, dar nici nu vreau să am probleme din cauza regimului privind protecţia datelor cu caracter personal. Poate persoana care a primit plicul de la Judecătoria Carei habar nu are că a fost dat în judecată sau că i s-au comunicat nişte acte importante. Dar poate că nici nu ar vrea să ştie toată lumea că are un proces. După părerea mea, angajaţii Poştei Române şi ai celorlalte firme care distribuie corespondenţă ar trebui să fie mult mai atenţi. Din cauza lor, oamenii se pot trezi cu utilităţile tăiate pentru neplata facturilor, cu conturile blocate pentru necomunicarea somaţiilor sau chiar cu procese pierdute fără vină”, a adăugat careianul Bartincki Lajos.