Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, s-a aflat azi în municipiul Carei. Împreună cu prefectul Altfatter Tamas, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, și primarul Eugen Kovacs, ministrul Cseke a vizitat Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu”, modernizată și extinsă prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2. Investiția, în valoare de peste 13 milioane lei, ar putea fi finalizată în acest an.

_DSC1296

”Am vizitat astăzi acest obiectiv de investiții care este în Programul Național de Dezvoltare Locală- etapa a doua. O investiție de 13 milioane lei, care este finanțată din bugetul Ministerului Dezvoltării, o reabilitare completă și o extindere cu un nou corp de clădire alăturat celui vechi. Este o investiție frumoasă care anul acesta se poate finaliza. Am constatat că lucrările sunt sunt în grafic, aproape de finalizare. Din suma totală de 13 milioane lei, au mai rămas de finanțat puțin peste 3 milioane de lei. Sunt toate speranțele ca în 2021 această clădire să poată fi dată în folosință. L-am asigurat și pe domnul primar și pe constructor că avem resursele financiare pentru a finaliza acest obiectiv de investiție”, a declarat ministrul Cseke Attila.
”În Planul Național de Reziliență și Redresare ne propunem să avem un fond important pentru eficientizarea energetică a blocurilor de locuințe, respectiv și a clădirilor publice. În urma discuțiilor cu domnul primar, am înțeles că în Carei există această nevoie. De asemenea, i-am lansat domnului primar o invitație pentru că avem programul național de construcție de creșe, care este demarat ca și concept. La sfârșitul lunii iunie vom avea studiile de fezabilitate pe cele trei proiecte tip de creșă. Preconizăm că o să dăm și normativul nou de construcție. După aproape 20 de ani, o să emitem primul normativ de construcții în România pe creșe și în vara acestui an ne propunem să aprobăm primele investiții în toată țara. Nu vor fi puține. Pe PNRR vom avea finanțarea pentru 140 de asemenea creșe în toată țara. Avem resurse financiare pentru acest program și în bugetul Ministerului Dezvoltării. Așa că l-am îndemnat pe domnul primar să acceseze programul nostru, să depună solicitare, să identifice terenul pe care se poate construi și atunci încercăm să ajutăm”, a adăugat ministrul Cseke Attila.
”Domnul Cseke este unul dintre miniștrii din zonă, este bihorean, și sper să nu uite acest lucru. Noi, cei din Bihor, Satu Mare și Sălaj, suntem bucuroși că a ajuns la acest minister un specialist care se pricepe și știe ce vrea”, a declarat primarul Careiului, Eugen Kovacs.
Proiectul intitulat ”Extindere Școală Gimnazială Vasile Lucaciu cu corp nou P+2 (3 parțial) și modernizarea clădiri existente din municipiul Carei, str. Vasile Lucaciu n5.16-18” este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL)- etapa a II-a, valoarea alocată de la bugetul de stat fiind de 13,22 milioane lei.