Inteviu cu Marius Botan, antrenorul Victoriei Carei, noua campioană a judeţului

marius botan2
Reporter: – Cum a fost finala de ieri dintre CSM Victoria Carei şi Unirea Tăşnad?
Marius Botan: – Meciul a fost aşa cum mă aşteptam: echilibrat, dificil. Dar până la urmă, consider că prospeţimea noastră şi dorinţa de a câştiga fiind mai mari decât ale adversarilor noştri, am reuşit să obţinem această victorie pot să spun chiar istorică. Felicit echipa din Tăşnad, o echipă matură, foarte bine antrenată, care şi-a meritat cu adevărat locul în finală. Doresc să mulţumesc pentru sprijinul necondiţionat acordat de autorităţile locale, suporterilor, suporterilor, incluzând aici părinţi, fraţi şi prieteni. În limita locurilor disponibile la acest meci, ne-am bucurat să-i vedem în tribune şi că am reuşit să-i facem fericiţi.
Reporter: – Cum au jucat ieri băieţii?
Marius Botan: – Abordarea băieţilor vizavi de întreaga competiţie a fost una foarte bună. Au fost pozitivi, şi-au dorit în fiecare partidă victoria mai mult decât oponenţii lor. Eu am avut un rol secundar în finală, pentru că jucătorii s-au motivat foarte bine şi doreau cu tot dinadinsul să iasă campioni de pe teren. Au fost câţiva jucători care s-au remarcat prin dăruirea cu care au abordat acest meci, cum ar fi Kinczel Ervin, care deşi s-a confruntat cu o accidentare, a reuşit să marcheze două goluri extrem de importante. De asemenea, Bakai Balazs la rândul său, tot din cauza unei accidentări, a întâmpinat dificutăţi din punct de vedere fizic, dar totuşi a reuşit să iasă în evidenţă prin nişte sclipiri remarcabile. Linia de apărare a fost concentrată pe toată durata jocului şi, deşi am primit un gol, am fost mulţumit de prestaţia ei. Îmi pare rău că nu am reuşit să acord mai multe minute unor jucători care se consideră nedreptăţiţi, dar înainte de toate a trebuit să urmăresc obiectivele şi interesele echipei. Obiectivul nostru este îndeplinit doar pe jumătate. Va fi greu să îi readuc pe băieţi cu picioarele pe pământ pentru că avem puţin timp la dispoziţie ca să ne pregătim pentru meciurile de baraj ce ne aşteaptă.
Reporter: – Cum aţi preluat echipa şi cum aţi ajuns campioni?
Marius Botan: – Am venit la Victoria Carei din campionatul din Ungaria. A fost o provocare şi o responsabilitate imensă ca să preiau această echipă. Ca şi obiectiv, în primă fază, a fost să readuc băieţii la antrenamente, să formez un grup unit, cu jucători crescuţi în Carei. Aici doresc să-i amintesc pe colegii mei antrenori care au făcut şi fac o treabă bună la nivel de copii şi juniori. În sezonul 2019-2020, în vestiar ne-am propus ca şi obiectiv câştigarea campionatului. Acest lucru nu s-a mai putut realiza deoarece a intervenit pandemia. Cu toate acestea, nu ne-am abătut de la treaba noastră, am muncit din greu în continuare. A fost o perioadă foarte dificilă pentru că, la un moment dat, antrenamentele deveneau monotone şi nu aveam voie să organizăm nici măcar meciuri de pregătire. Dar în momentul în care s-au mai îmblânzit restricţii şi am ştiut că vom începe campionatul, băieţii nu au mai vorbit despre altceva în vestiar decât că vor să devină campioni. Eram toţi cu temele făcute şi nu aşteptam altceva decât să mulţumim suporterii echipei noastre cu victoriile care au urmat.
A consemnat Szasz Lorand