În loc să își vadă de treabă, autointitulata jurnalistă Daniela Ciuta se bagă în seamă în cazul numirii ilegale a directoarei adjuncte de la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu din Carei pentru simplu motiv că sunt prietene. Atât de atentă în alte cazuri la respectarea legii, autointitulata jurnalistă, care pune virgula între subiect, insistă acum că nimeni nu va contesta numirea ilegală. Nici nu mai contează că numirea este de-a dreptul penală, contează doar să se păstreze tăcerea, adică omerta.

colaj maniu cosarca ciuta

Potrivit legislației în vigoare, pentru a ocupa o funcție de director sau de director adjunct, cadrul didactic în cauză trebuie să fie membru al Corpul Naţional de experţi în management educaţional. Este vorba de o condiție obligatorie.
În cazul numirii directoarei adjuncte de la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu, Elena Coșarcă, condiția de membru al acestui corp de experți nu este îndeplinită. Lista membrilor Corpului Naţional de experţi în management educaţional din județul Satu Mare este publică și poate fi consultată aici. Elena Coșarcă nu apare în prezent pe această listă, deși a fost numită directoare adjunctă în data de 11 ianuarie 2021. Vă invităm să o căutați și dumneavoastră, poate reușiți totuși să o găsiți.

lista experti
Numele Elenei Coșarcă nu apare pe lista membrilor Corpului Naţional de experţi în management educaţional din județul Satu Mare

Opinie de Carei a scris despre această numire cu substrat politic, fără să insiste în mod deosebit pe ilegalitatea numirii, citând surse sindicale. Autointitulata jurnalistă Daniela Ciuta, cea care se încăpățânează să pună virgula între subiect și predicat, a simțit nevoia să contrazică posibilitatea contestării în contencios administrativ a numirii de către organizațiile sindicale. Contactarea liderilor sindicali poate fi considerată şi o formă de presiune asupra acestora. Atacul Danielei Ciuta nu este tocmai dezinteresat, fiind de notorietate legăturile de prietenie dintre autointitulata jurnalistă și directoarea adjunctă numită ilegal. Din cauza acestei prietenii, faptul că s-a încălcat în mod ordinar legea nici nu mai contează pentru cea care și-a făcut un titlu de glorie din respectarea legalității. Se pare că legea se aplică doar altora și nu ciutiștilor, adică amicilor familiei Ciuta. În rest, contează doar ca sindicatele să nu înainteze contestații și ca toată lumea să tacă, deși toate cadrele Liceului Tehnologic Iuliu Maniu știu că legea a fost încălcată grosolan.
Chiar dacă sindicaliștii nu vor contesta în contencios administrativ numirea, oare Daniela Ciuta și directoarea adjunctă căreia i-a luat apărarea nu se gândesc că oricine ar putea depune un denunț penal pentru această numire ilegală? Asta în cazul în care organele abilitate nu se autosesizează singure. Având în vedere experiența autointitulatei jurnaliste Ciuta în denunțuri fantasmagorice, acum are ocazia să depună un denunț penal cu probe clare, care s-ar putea finaliza chiar și cu o condamnare. Nici măcar o eventuală demisie de onoare a directoarei adjuncte numite ilegal nu mai poate salva situația.