În sala mare de ședințe a Primăriei Carei a avut loc azi, 10 noiembrie 2020, a avut loc semnarea contractul de execuție pentru proiectul intitulat ”Eficientizarea şi modernizarea sistemului de iluminat public din municipiul Carei”, informează Primăria Carei.

_DSC0587
Contractul proiectului în valoare de 14 milioane lei a fost semnat de către primarul Eugen Kovacs și reprezentantul Asocierii SC Neon Lighting SRL, Best Vill KFT, U Light KFT și Electroman SRL, liderul asocierii fiind Neon Lighting SRL.
Din această sumă, 400.000 lei sunt prevăzuți pentru realizarea proiectului tehnic, iar diferența de 13,6 milioane lei pentru execuția efectivă a lucrărilor de modernizare a iluminatului public din Carei. Câștigătorii licitației vor avea la dispoziție un termen de trei luni pentru a realiza proiectul, iar după avizarea lui un alt termen de 12 luni pentru execuția lucrărilor, a arătat primarul Eugen Kovacs.
Proiectul ”Eficientizarea şi modernizarea sistemului de iluminat public din municipiul Carei” prevede înlocuirea rețelei de iluminat public în totalitate acolo unde nu este rețea comună cu cea de furnizare energie, înlocuirea corpurilor de iluminat pe rețeaua existentă în comun cu cea de distribuție pe aproximativ 70 % din străzi, iar pe străzile pe care nu există iluminat sau acesta este foarte precar se vor realiza invesții de extindere a sistemului de iluminat prin montarea de stâlpi și aparate no. Toate aparatele care vor fi montate în cadrul proiectului vor fi echipate cu sisteme de control și comunicație de la distanță, iar pe toate arterele principale se va realiza un iluminat special, modern, destinat trecerilor de pietoni, iluminat care va utiliza un sistem inovativ de senzori și panouri fotovoltaice. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional.
Datele tehnice ale proiectului:
Stâlpi pentru iluminat public:
– 1.493 bucăți
– se vor înlocui 279 bucăți;
– extindere cu 107 bucăți;
– înlocuire aparate pe 1.233 stâlpi;
– aparatele care vor fi pe led- 1.859 bucăți;
– funcționare iluminat media anuală 3.760 h/an;
– puterea instalată – 136 kw;
– consum anual de energie electrică – 511.350 kwh;
– se va realiza iluminat public special la 42 de treceri de pietoni la care se vor monta kituri fotovoltaice și senzori de mișcare;
– sistem de telegestiune pentru monitorizare și control centralizat al aparatelor de iluminat;
– lungime rețele extinse- 4,36 km;
– lungime rețea modernizată- 8,64 km;
– iluminat ornamental pe strada 1 Decembrie 1918.