Săptămâna viitoare, conducerea Primăriei Carei va semna contractul de execuție pentru proiectul intitulat ”Eficientizarea şi modernizarea sistemului de iluminat public din municipiul Carei”. Valoarea contractului adjudecat în urma licitației este de 14 milioane lei, informează Primăria Carei.

carei4
Din această sumă, 400.000 lei sunt prevăzuți pentru realizarea proiectului tehnic, iar diferența de 13,6 milioane lei pentru execuția efectivă a lucrărilor de modernizare a iluminatului public din Carei.
Prima licitație organizată de Primăria Carei a fost anulată și apoi reluată. După declararea câștigătorului, doi dintre ofertanți au depus contestații la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), acestea fiind respinse. Unul dintre ofertanții respinși a depus plângere la Curtea de Apel Oradea, care în 30 octombrie 2020 a respins-o ca nefondată.
”Prin decizia instanție, am primit undă verde pentru a semna contractul pentru proiect. Am invitat asocierea câștigătoare în 10 noiembrie să semnăm contractul. Câștigătorii licitației vor avea la dispoziție un termen de trei luni pentru a realiza proiectul, iar după avizarea lui un alt termen de 12 luni pentru execuția lucrărilor”, a declarat managerul public Beko Tamas.
Proiectul ”Eficientizarea şi modernizarea sistemului de iluminat public din municipiul Carei” prevede înlocuirea rețelei de iluminat public în totalitate acolo unde nu este rețea comună cu cea de furnizare energie, înlocuirea corpurilor de iluminat pe rețeaua existentă în comun cu cea de distribuție pe aproximativ 70 % din străzi, iar pe străzile pe care nu există iluminat sau acesta este foarte precar se vor realiza invesții de extindere a sistemului de iluminat prin montarea de stâlpi și aparate no. Toate aparatele care vor fi montate în cadrul proiectului vor fi echipate cu sisteme de control și comunicație de la distanță, iar pe toate arterele principale se va realiza un iluminat special, modern, destinat trecerilor de pietoni, iluminat care va utiliza un sistem inovativ de senzori și panouri fotovoltaice. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional.

Foto: Rares Gazdag Photography