Călătorinbascheți.ro, unul dintre cele influente bloguri românești dedicate turismului autohton, aniversează , astăzi, doi ani de la lansare. Înființat, în noiembrie 2018, de foștii jurnaliști de televiziune, Laura Vereha și careianul Sebastian Secan, calatorinbascheti.ro a devenit foarte repede unul dintre cele mai cunoscute și mai influente bloguri de travel din România.

20200910_210555
Blogul își propune să arate publicului România neștiută, uimitoare, de poveste, cu locuri despre care n-ai bănui că sunt la noi în țară. Cu peste 230.000 de fani pe Facebook, 36.000 pe Instagram și 154.000 pe Tik Tok și 1.026.000 recordul de vizitatori unici pe lună, calatorinbascheti.ro este cel mai citit din România pe contentul de travel care vizează destinațiile din țară. Articolele calatorinbascheti.ro sunt constant în topul Zelist.ro, care monitorizează articolele virale din blogosferă.
Campania ’’România celor o mie de lumi’’, lansată în luna mai, menită să susțină turismul autohton atât de afectat, s-a bucurat de un real succes în mediul online, având mii de distribuiri. Laura Vereha și Sebastian Secan au prezentat, într-un mod inedit, o serie de 16 locuri din România, care seamănă izbitor cu stațiuni sau obiective turistice din diferite țări ale lumii, promovând astfel o alternativă turistică internă, la fel de frumoasă ca cea internațională, dar mai accesibilă românilor și potrivită pentru etapa în care ne aflăm.
Reporteri de televiziune, Laura Vereha și Sebastian Secan, au pornit totul din pasiune, iar, astăzi, sunt călători cu normă întreagă. După mulți ani de jurnalism, au renunțat la job, urmându-și visul. De două luni, și-au câștigat libertatea de a călători, lucru la care visau de ani buni. Decizia au luat-o în plină pandemie, iar singurul regret este că nu au făcut-o mai repede.

“Îți trebuie curaj și puțină nebunie să faci asta. Marele avantaj este că putem să muncim de oriunde: de pe o plajă, din vârf de munte. Pare un dream job, cu toate că există și greutăți, dar este foarte frumos. Avem, în continuare, joburi, doar că nu mai avem birouri. Când ești jurnalist nu ai sâmbătă, duminică, noapte liberă. Trebuie să fii mereu pregătit să acoperi un subiect. Eu am făcut foarte multe deplasări săptămână de săptămână. Când ritmul este atât de intens simți că ai nevoie de o pauză, așa am decis să punem viața pe hold, să descoperim locuri frumoase și să le arătăm românilor țara asta minunată. După mulți ani de alergătură, ne-a picat bine să luăm decizia aceasta, ne doream de mult să facem pasul, dar vremurile nu ne-au lăsat sau nu ne-au făcut să fim siguri că este momentul”, povestește Sebi.

casaglod
“Atunci când ai o pasiune și un job, lași pasiunea deoparte și te concentrezi pe job, și pasiunea aceea vine din urmă, te mănâncă pe interior, te roade, până când simți că vine momentul în care tu trebuie să alegi între cele două. A fost foarte greu să aleg în pandemie să renunț la job, dar am o pasiune care a învins. Munca în televiziune ne-a educat, ne-a ordonat. Am avut foarte multe satisfacții, dar, vine un moment, în viață când trebuie să asculți ce îți spune inima. Să fii tu sincer cu tine, să te uiți în oglindă și să vezi ce vrei tu de la tine, de la viață. Știu că pare o nebunie. Pare o nebunie ce am făcut noi, dar, în momentul de față, ne regăsim pe noi și ne place așa cum suntem acum și ne-am câștigat libertatea. Suntem liberi să facem ceea ce visam. Trebuie să ai un dram de nebunie să faci ceva și pentru tine. Mă întreb de ce nu am făcut asta mai demult. Vrem să călătorim și atât”, ne-a mărturisit Laura.
Bloggerii de la calatorinbascheti.ro au vizitat 45 de țări din toată lumea, iar de când au lansat siteul de travel îi inspiră pe oameni să descopere România magică, România celor o mie de lumi, o Românie plină de frumuseți ce pot fi comparate oricând cu cele de dincolo de granițe. Au străbătut peste 200.000 de kilometri de România și scriu cu mare drag despre locurile de poveste pe care le găsesc și le experimentează.

tarafagarasului