Prin intermediul unui comunicat de presă, semnat de managerul dr. Elisabeta Raț, careienii sunt anunțați că, începând de azi, Spitalul Municipal va acorda asistență medicală doar pentru pacienți confirmați pozitiv cu coronavirus, cu comorbidități. Policlinica și cele două linii de gardă vor fi funcționale în continuare pentru pacienții noncovid.

policlinica
Reproducem comunicatul de presă al Spitalului Municipal, postat pe pagina de Facebook a Primăriei Carei:

Având în vedere creșterea numărului de cazuri infectate cu SARS-CoV-2 la nivel județean, fiind interesate și zonele limitrofe Municipiului Carei, care necesită asistență medicală spitalicească, conducerea Spitalului Municipal Carei, cu avizul Direcței de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare a reorganizat structura unității, conform cerințelor Ordinului Ministrului Sănătății nr.555/2020, respectiv spital de suport covid pentru pacienți diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2 , cu comorbidități.
În acest context, unitatea nu poate furniza servicii medicale spitalicești pacienților noncovid, deoarece nu se pot organiza circuite distincte pentru asistența medicală a pacienților noncovid, conform normativelor în vigoare.
În acest context, începând cu data de 16 octombrie 2020, în Spitalul Municipal Carei se va asigura asistența medicală spitalicească în conformitate cu prevederile OMS nr.555/2020 cu modificările și completările ulterioare, respectiv pentru pacienți confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, cu comorbidități.
În continuare se va asigura asistența medicală ambulatorie de specialitate cu respectarea triajului epidemiologic și programării prealabile la cabintele medicale de specialitate (în cadrul Policlinii- n.r.). De asemenea, vor fi funcționale și cele două linii de gardă, respectiv specialități medicale și specialități chirurgicale, care vor asigura asistența medicală de urgență bolnavilor în stare critică în vederea stabilizării, ulterior urmând să fie orientați către Spitalul Județean de Urgență Satu Mare.
Mulțumim pentru înțelegere.
Cu deosebită stimă,
Manager 
Dr. Raț Elisabeta

Spitalul din Carei are o capacitate de 195 de paturi din care 103 ocupate cu pacienți cu coronavirus. Cetățenii sunt rugați să respecte măsurile de prevenire și combatere a coronavirusului impuse de autorități, întrucât tot mai mulți bolnavi provin din zona Careiului în ultima perioadă.