Având în vedere situația complexă generată de evoluția cazurilor noi de îmbolnăvire în Europa și implicațiile majore determinate de intrarea pe teritoriul național a unui număr mare de persoane din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a extins lista ţărilor din zona galbenă.

ptf urziceni1

A fost inclusă pe listă şi Ungaria, astfel încât cei care sosesc în ţară din ţaara vecină intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, pot ieși din carantină după a 10 zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.
Se exceptează de la măsura prevăzută persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat, dacă rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă un test negativ pentru SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul național.
Portalul Opinie de Carei prezintă lista ţărilor din zona galbenă, pentru care este prevăzută carantina la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

Anexa Hotarare CNSU - Lista State cu risc epidemiologic ridicat_5_10_2020-page-001

Anexa Hotarare CNSU - Lista State cu risc epidemiologic ridicat_5_10_2020-page-002