Interviu cu Giurgiu- Kovacs Monica, candidată pe lista UDMR la Consiliul Judeţean Satu Mare

giurgiu kovacs monica
Reporter: – Vă rog să vă faceţi o scurtă prezentare.
Giurgiu-Kovacs Monica: – Mă numesc Giurgiu- Kovacs Monica, am 37 de ani, sunt căsătorită şi mândră mamă a unui băieţel în vârstă de opt ani. Am studii juridice şi activez în sectorul privat.
Reporter: – Ce v-a determinat să candidaţi pe lista UDMR la Consiliul Judeţean Satu Mare?
Giurgiu- Kovacs Monica: – Cei care mă cunosc ştiu că tot timpul m-au interesat evenimentele care au avut loc în jurul meu şi că îmi place să activez în interes public. Îmi place să iau parte în mod activ la diferite activităţi şi convingerea mea este că sfera civilă trebuie reprezentată eficient, motiv pentru care am decis să candidez la funcţia de consilier judeţean pe lista de candidaţi ai UDMR.
Reporter: – Aţi luat-o pe urmele tatălui dumneavoastră?
Giurgiu- Kovacs Monica: – Nu este niciun secret faptul că tatăl meu este Eugen Kovacs, primarul Careiului. Probabil că mulţi consideră că exemplul său m-a determinat să pornesc pe această cale, însă e doar parţial adevărat. Aş vrea şi să demonstrez că sunt mai mult decât o simplă fată, cum mă etichetează unii. Sper că voi confirma că sunt un om de echipă pe care se poate baza, care vrea să facă şi chiar poate face ceva pentru comunitatea pe care o reprezintă.
Reporter: – Consideraţi tinereţea un avantaj sau un dezavantaj?
Giurgiu- Kovacs Monica: – Tinereţea mea este în acelaşi timp un avantaj, dar şi un dezavantaj, însă consider că sunt suficient de matură ca să fac faţă cu succes sarcinilor care îmi vor reveni în calitate de consilier judeţean.
Reporter: – Ce părere aveţi despre situaţia actuală a judeţului nostru?
Giurgiu- Kovacs Monica: – Sunt mândră că pot face parte din echipa lui Pataki Csaba pentru că văd că judeţul Satu Mare merge într-o direcţie bună. Prin modernizarea Spitalului Judeţean, Sănătatea sătmăreană stă în faţa unei dezvoltări importante. Infrastructura se dezvoltă continuu, fiind modernizată o treime din reţeaua de drumuri judeţene, în lungime totală de 822 km. Judeţul nostru figurează între primele pe ţară la capitolul absorbţiei fondurilor europene. Toate aceste realizări confirmă rezultatele preşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, şi ale echipei sale, iar eu consider că este nevoie de continuarea acestui proces.
Reporter: – Ce priorităţi veţi avea în cazul în care veţi ajunge consilier judeţean?
Giurgiu- Kovacs Monica: – În cadrul Consiliului Judeţean Satu Mare, aş dori să reprezint în primul rând Careiul şi zona din jur. Aş face acest lucru conştientă de faptul că toată această muncă începută de UDMR trebuie continuată.
Reporter: – Un mesaj către careieni…
Giurgiu- Kovacs Monica: – Referitor la alegerile locale din 27 septembrie, exercitaţi-vă dreptul de a vota, nu lăsaţi ca alţii să decidă în locul nostru! Dacă stăm să ne gândim că trebuie să decidem pentru viitorul copiilor noştri, nu doar pentru următorii patru ani, mai bine să ne enervăm acum pentru că trebuie să ne spălăm mai temeinic pe mâini decât să ne necăjim mai târziu pentru că nu ne-am folosit dreptul de a vota atunci când a fost cazul. În 27 septembrie, votaţi Eugen Kovacs la Primăria Carei şi candidaţii UDMR la Consiliul Local Carei, respectiv Pataki Csaba la preşedinţia Consiliului Judeţean şi echipa de candidaţi UDMR la Consiliul Judeţean Satu Mare!
A consemnat Szasz Lorand