Deja a devenit plictisitor eternul scenariu de autovictimizare al consilierului local Ilie Ciuta. Deja ştim cu toţii că toate forţele vizibile şi invizibile ale Careiului şi chiar ale Universului s-au unit împotriva sa. Şi că el nu este niciodată vinovat.

ilie daniela ciuta

Acum, când a ieşit la iveală actul emis de Apaserv, consilierul Ilie Ciuta se autovictimizează din nou. El nu este de vină cu nimic. Probabil că alţii sunt de vină că echipa de control a găsit contoare defecte, fără sigiliu, care nu înregistrau consumul de apă, inclusiv un furtun prin care curgea apă necontorizată. De asemenea, alţii sunt de vină pentru că nu era în regulă cu canalizarea, adică nu avea contor pentru stabilirea cantităţii de apă deversată în canalizarea oraşului. Se apără cu faptul că plăteşte în sistem pauşal 4 mc/persoană pe lună. Însă ce se întâmplă dacă deversează de exemplu 50 mc/lună în canalizare? E clar, plăteşte doar 4 mc pe fiecare persoană declarată că locuieşte la adresa respectivă, cel mai probabil două la număr. Asta în timp ce careienii plătesc la canalizare cel puţin cantitatea consumată efectiv din reţeaua de apă potabilă, dacă nu chiar mai mult.

apaserv-page-001 (1)
Pe acelaşi consilier local, împreună cu soţia sa, autointitulata jurnalistă Daniela Ciuta, care se încăpăţânează să pună virgula între subiect şi predicat, lumea îi ameninţă cu moartea. Deja au depus cel puţin a doua plângere pentru ameninţare cu moartea, dar încă nu s-a auzit niciodată ca cineva să fie pus sub urmărire penală în acest sens.
Bineînţeles că alţii sunt de vină şi pentru marginalizarea lui Ilie Ciuta în viaţa politică. Nu din cauza atitudinii lui a ajuns să fie schimbat din funcţia de preşedinte al PNL Carei şi în cele din urmă dat afară din partid. Nu din cauza atitudinii lui de om veşnic pus pe harţă a ajuns să fie catalogat “Gică Contra”. Tot timpul alţii sunt de vină.
Toţi careienii ştiu că atât el cât şi consoarta lui se plâng că sunt urmăriţi prin oraş, când de fapt nu-i urmăreşte nimeni. Eventual extratereştrii, dar încă nu s-a dovedit ştiinţific. Însă nu este nicio problemă când ei fac publice informaţii legate de deplasările sau viaţa privată a altora.
Numai consilierului local Ilie Ciuta i se fură câinele din curte. De parcă bietul animal nu ar fi putut fugi pe poarta lăsată deschisă. Nu ar fi nici primul şi nici ultimul din Carei care păţeşte acest lucru. Însă e mai interesant să te autovictimizezi şi să lansezi acuzaţii nefondate la adresa unor persoane nevinovate că ţi-au furat câinele.
Interesant este faptul că numai consilierului local Ilie Ciuta i s-a încercat spargerea email-ului, iar Daniela Ciuta a reclamat de mai multe ori tot felul de încercări de spargere a site-ului Buletin de Carei. Cei doi au susţinut că au depus plângeri la organele abilitate. După cum era de aşteptat, acuzaţiile nu s-au confirmat, căci nu s-a auzit ca cineva să fie anchetat pentru astfel de fapte îndreptate împotriva lor.
În timp ce se autovictimizează ori de câte ori au ocazia, consilierul Ciuta şi soţia lui îi atacă, îi denigrează şi îi insultă pe alţii zi de zi. Au ajuns să se lege deja de aspectul fizic şi de vestimentaţia altora. Autotintitulata jurnalistă a ajuns să se lege inclusiv de minori, cărora nu le respectă drepturile prevăzute de lege. Ba chiar să le prevadă până şi intenţiile, cum a fost în cazul drapelului de la Avram Iancu. În mintea soţilor Ciuta, doar ei au dreptul la imagine, restul nu contează.
Am mai putea enumera şi alte exemple de autovictimizare, dar nu are niciun rost. Ilie şi Daniela Ciuta vor susţine în continuare că toate forţele posibile şi imposibile ale Universului s-au unit împotriva lor. Dacă preferă să trăiască măcinaţi de astfel de scenarii conspiraţioniste, e treaba lor. Dar măcar să-i lase pe ceilalţi locuitori ai Careiului să trăiască în linişte şi pace!
Szasz Lorand