Interviu cu Tabi Zsolt, candidat pe lista UDMR la Consiliul Local Carei

tabi zsolt
Reporter: – Vă rog să vă faceţi o scurtă prezentare.
Tabi Zsolt: – Mă numesc Tabi György Zsolt, iar cei care mă cunosc îmi spun simplu Zsolt. Am împlinit 52 de ani, sunt căsătorit şi am doi copii, un băiat şi o fată. M-am născut în Carei şi trăiesc de atunci în acest oraş. Studiile mi le-am făcut în mare parte în Carei, apoi am absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport la Cluj. În mare parte, activitatea mea sportivă a fost dedicată fotbalului. M-am îndrăgostit de fotbal în copilărie, când jucam de dimineaţă până seara împreună cu prietenii pe spaţiul verde de lângă monument. Mai târziu, am ajuns la echipa de juniori a Victoriei Carei, iar când am împlinit 18 ani am trecut la echipa mare. Apoi m-am axat pe funcţia de antrenor, deţinând în prezent licenţa UEFA de tip A. De-a lungul anilor, am fost antrenor al Victoriei Carei, iar de şase ani mă ocup de echipa de juniori. În 2010, alături de mai mulți foști colegi, am înființat clubul FC Kinder Carei, unde deţin funcţia de preşedinte. Împreună, ne ocupăm de peste 140 de copii pentru a-i iniţia şi a-i pregăti pentru provocările şi tot ceea ce e frumos în fotbal. Pregătirea jucătorilor este realizată de o echipă de antrenori, fiind colegii mei cu pregătire de specialitate
Reporter: – Ce v-a determinat să candidaţi pentru funcţia de consilier local?
Tabi Zsolt: – Aş dori să particip activ la dezvoltarea comunităţii din care fac parte. Pentru mine este important oraşul nostru, dar şi oamenii care trăiesc îl el. Aş vrea să îmbunătăţesc viaţa careienilor, asigurându-le cât mai multe posibilităţi de a face sport, folosind inteligent oportunităţile oferite de oraş. Astfel, aş vrea să avem o comunitate cât mai sănătoasă, iar membri ei să poată face cât mai multă mişcare, cât mai mult sport. De asemenea, îmi doresc ca sportivii careieni să poată ajunge la niveluri cât mai înalte de performanţă. Sunt membru al UDMR Carei încă de la înfiinţare şi din acest motiv am ales să candidez sub sigla acestei formaţiuni politice la alegerile locale din 27 septembrie.
Reporter: – Care vor fi principalele dumneavoastră priorităţi în cazul în care ajungeţi consilier local?
Tabi Zsolt: – Nu ştiu dacă voi intra în viitorul Consiliu Local, dar dacă voi reuşi voi încerca să îmi pun în practică ideile, care nu sunt puţine. Printre proiectele mele figurează modernizarea pistei de atletism de la baza sportivă Victoria, care înconjoară terenul de fotbal, construită în 1964. Suprafaţa acesteia ar trebui înclocuită cu recortan sau tartan. Amatorii de jogging ar putea alerga în condiţii mai bune, iar echipa de atletism ar putea să evolueze la un nivel mai ridicat. De asemenea, cei care aleargă pe aleile din parc trebuie să fie atenţi şi să-i ocolească pe copii, mămici şi vârstnici. Ideea mea ar fi ca pe partea interioară a gardului ce înconjoară parcul să amenjăm o pistă cauciucată pentru alegări. Pe lângă numeroasele piste de biciclişti din oraş, poate că ar trebui şi o pistă cu circuit închis, care ar putea fi folosită de cei care practică ciclismul sportiv. Pe lângă acestea, un scop apropiat sufletului meu îl constituie sprijinirea sportului de performanţă. Oraşul nostru era recunoscut pe vremuri datorită activităţilor sportive intense. Aş vrea ca şi în viitor să se afirme cât mai multe ramuri sportive din Carei.
Reporter: – Un mesaj către careieni…
Tabi Zsolt: – Dragi careieni, vă rog ca în data de 27 septembrie să vă prezentaţi la urne şi să votaţi o echipă competentă, care şi-a demonstrat priceperea prin rezultatele obţinute, pentru a continua ÎMPREUNĂ dezvoltarea Careiului. Votaţi Eugen Kovacs la Primăria Carei şi echipa de candidaţi ai UDMR la Consiliul Local Carei. Pentru a beneficia de susţinere pentru proiectele noastre şi la nivel judeţean, votaţi Pataki Csaba la preşedinţia Consiliului Judeţean şi echipa de candidaţi UDMR la Consiliul Judeţean Satu Mare. Numai împreună putem reuşi!
A consemnat Szasz Lorand