Corectul consilier local Ilie Ciuta, care vede peste tot numai ilegalităţi şi aranjamente, a fost prins cu mâţa-n sac de către Apaserv. La domiciliul acestuia, echipa de control a găsit contoare defecte, nesigilate, cu urme proaspete de intervenţie, care nu înregistrau consumul de apă, un furtun folosit “în scopuri necunoscute”. Colac peste pupăză, famila consilierului Ciuta s-a sustras de la plata corectă a canalizării, potrivit unui răspuns al Apaserv, intrat în posesia portalului Opinie de Carei.

ilie daniela ciuta

Răspunsul formulat de Apaserv către încă consilierul local Ilie Ciuta nu are rost de comentarii. L-am primit zilele trecute în cutia poştală. Bănuim că cel care ni l-a transmis a fost chiar consilierul Ciuta, dornic să lămurească în faţa tuturor careienilor situaţia sa. Îi mulţumim pentru amabilitate pe această cale.

apaserv-page-001 (1)

Este foarte sugestivă ultima parte din raport. “Totodată pe sursa proprie se va monta de îndată pe ramura care duce în imobil un contor pentru stabilirea cantităţii de apă deversată în sistemul de canalizare. Scopul acestor operaţiuni este intrarea în deplină legalitate a branşamentului imobilului dumneavoastră“.
Mai pe româneşte, asta înseamnă că familia Ciuta îşi aprovizionează cu apă gospodăria dintr-un puţ forat în curte. Însă nu şi-a montat contor pentru a se stabili consumul de apă din gospodărie, care apoi intră automat în sistemul de canalizare. Consilierul Ilie Ciuta a plătit canalizare doar pe apa folosită de la robinetul cu furtun din curte, identificat de echipa de control. La care contorul deja nu mai înregistra consumul de apă. După cum reiese din anexa prezentată de Ciuta pe pagina sa de politician/întreprinzător local, familia acestuia a plătit zero metri cubi de canalizare în primele trei luni din 2020, 4 metri cubi de canalizare în tot anul 2019 (53 mc în 2018, 19 mc în 2017, 5 mc în 2016, 40 mc în 2015). Cam cât plăteşte în mai puţin de o lună o familie de careieni aflată în legalitate. Dacă nu se efectua acel control al Apaserv, cine ştie câtă vreme mai plătea familia Ciuta canalizare la nivelul apei folosite pentru udarea gazonului sau la ce altceva o fi folosit apa scursă prin acel furtun, fără să se înregistreze consumul. Interesant este că familiei Ciuta nu i s-a părut ciudat să plătească anual o asemenea sumă infimă pentru canalizare. Foarte interesant pentru un consilier local şi o autotintitulată jurnalistă care văd peste tot doar ilegalităţi şi aranjamente obscure.

consum apa ciutoi

P. S. Dacă era vorba de un careian simplu, nu de un consilier local şi o autointitulată jurnalistă, care au atacat frecvent societatea şi angajaţii Apaserv, actul nu ar fi fost întocmit într-un limbaj atât de finuţ şi ar fi conţinut expresii mult mai dure. Poate se ajunge şi la sesizarea unor organe abilitate ale statului.