Ministrul Agriculturii din Ungaria, Nagy Istvan, împreună cu secretarul de stat Belánszky-Demkó Zsolt, au efectuat ieri o vizită în Carei. Oficialul maghiar a participat la o întâlnire cu fermierii maghiari din zona Careiului, apoi a vizitat manejul Equus şi Târgul Produselor Sătmărene din parcul dendrologic.

5

La întâlnirea cu fermierii, ministrul Nagy Istvan a accentuat importanţa agriculturii şi a industriei alimentare în perioada pandemiei de coronavirus, care trebuie să funcţioneze în continuare pentru a asigura aprovizionarea populaţiei. De asemenea, oficialul din Ungaria a vorbit despre politicile Uniunii Europene referitoare la agricultură.
La întâlnire au participat deputatul Magyar Lorand, preşedintele Consiliului Judeţean, Pataki Csaba, primarul Careiului, Eugen Kovacs, candidatul UDMR la Primăria Tăşnad, Toga Istvan, consilieri locali şi judeţeni ai UDMR.
La finalul discursului său, ministrul Nagy Istvan le-a cerut fermierilor maghiari să se prezinte la urne la alegerile locale din 27 septembrie şi să voteze candidaţii UDMR, căci o formaţiune politică maghiară puternică poate reprezenta cel mai bine interesele maghiarilor din România.