Astăzi, 10 septembrie 2020, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea nr. 23 privind aprobarea scenariului de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ pentru începutul anului şcolar 2020 – 2021 în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, informează Prefectura Satu Mare.

simion barnutiu
La nivelul municipiului Carei, doar la Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu se va aplica scnariul 2 de funcționare, din cauza ”infrastructurii și resurselor insuficiente”. Scenariul 2, sau scenariul galben, prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, pe de o parte, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. În toaate celelalte grădinițe, școli și licee se va aplica scenariul 1, sau scenariul verde, care prevede că toți elevii merg la școală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în baza Ordinului nr.5487/1494/31.08.2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor /instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 emis de Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii, la propunerea Inspectoratului Școlar Județean, a hotărât scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ din judeţul Satu Mare.
Scenariile de funcționare au fost adoptate de către Consiliile de administrație ale fiecărei unități de învățământ în parte și au fost aprobate de către Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și avizate de către Direcția de Sănătate Publică Satu Mare.
Scenariul adoptat este pentru începerea anului școlar și se actualizează săptămânal sau ori de câte ori situația o impune.
Hotărârea CJSU și Anexa la Hotărâre sunt postate pe site-ul Instituției Prefectului – Județul Satu Mare: https://sm.prefectura.mai.gov.ro/…/…/Hot-CJSU-10.09.2020.pdf și https://sm.prefectura.mai.gov.ro/…/32/2…/09/Anexa-Hot-23.pdf).