Vineri, 11 septembrie 2020, începând cu ora 18.00, în Parcul Dendrologic din Carei, în fața intrării principale a Castelului Károlyi, în aer liber, va avea loc spectacolul de teatru Moromeții, în regia lui Gavriil Pinte, susținut de actori ai trupei Arcadia din Oradea.

Afis-Carei-Print (1)

Evenimentul face parte din turneul de promovare Moromeții și se desfășoară în cadrul proiectului Lecturi Școlare Integrate în Teatrul de Animație, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Spectacolul va fi prezentat în mai multe județe din țară și chiar și în Ungaria.
Intrarea la eveniment este liberă, în limita a 70 de locuri, în aer liber.
În caz de vreme nefavorabilă, spectacolul se va desfășura în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi, în limita a 50 de locuri.
IMPORTANT! Accesul publicului este posibil cu respectarea regulilor impuse pentru diminuarea riscului de contaminare cu virusul COVID-19.
Detalii despre proiect și spectacol:
În perioada 9-14 septembrie spectacolul Moromeții, în regia lui Gavriil Pinte, va fi prezentat gratuit elevilor de liceu care se pregătesc pentru examenele de Bacalaureat din județele Bihor, Sălaj și Satu Mare, precum și celor din localitatea Gyula, Ungaria.
Spectacolul Moromeții, după Marin Preda, s-a născut în cadrul proiectului Lecturi Școlare Integrate în Teatrul de Animație, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, cu scopul de a sprijini adolescenții defavorizați cultural, social și etnic, care se pregătesc pentru susținerea examenelor de Bacalaureat. După succesul premierei din 30 iulie, echipa artistică se pregătește pentru turneu.