Primarul Careiului, Eugen Kovacs, a avut azi o întâlnire cu directorii instituțiilor de învățământ din municipiu pe tema deschiderii gărdinițelor, școlilor și liceelor în noul an școlar, informează Primăria Carei.

DSC_0160
La întâlnire a participat și inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare, Anișoara Boitor. În cadrul discuțiilor au fost analizate scenariilor privind redeschiderea unităților de învățământ din Carei, în funcție de evoluția pe plan local a pandemiei de coronavirus.
Primarul Eugen Kovacs a declarat că administrația locală va achiziționa tablete pentru elevi, în cazul în care cele achiziționate de Guvern nu vor fi de ajuns pentru elevii din Carei. Directorii școlilor au arătat că se confruntă cu probleme legate de personalul suplimentar, a asigurării spațiiilor suplimentare. De asemenea, s-a desprins concluzia că învățământul online nu poate fi aplicat în cazul învățământului preșcolar și al învățământului profesional, în cazul orelor de practică.
Propunerile au vizat organizarea unor ore de curs care să dureze 25 de minute, astfel încât să se poată asigura accesul elevilor în două schimburi în școli și să nu se genereze costuri suplimentare legate de salarizarea cadrelor didactice. Propunerile vor fi înaintate Ministerului Educației de către conducerea IȘJ Satu Mare.

DSC_0161