Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, și-a prezentat azi bilanțul realizărilor din mandatul 2016-2020. Bilanțul la final de mandat a fost publicat pe pagina de Facebook a Primăriei Carei.

kovacs eugen
Prezentăm integral postarea:

Stimați careieni,
La finalul celui de-al patrulea mandat al meu de primar al municipiului Carei, doresc să vă prezint pe scurt realizările din ultimii patru ani.
Fiind un om de echipă, am făcut tot ce mi-a stat în putere să dezvoltăm Careiului, să modernizăm fiecare colț al orașului, împreună cu consilierii locali, viceprimar și colegii din Primărie.
Chiar dacă nu este o investiție realizată de Primăria Carei, în acest mandat s-a finalizat și s-a dat în folosință varianta de ocolire a orașului nostru. Acum lucrăm la un proiect prin care să contruim o altă centură pe cealaltă parte a orașului, astfel încât, în viitorul apropiat, să avem un inel de ocolire complet al Careiului.
Valoarea investițiilor în infrastructura Careiului, finalizate în acești patru ani, este de opt milioane de euro. Astfel:
– am asfaltat 200.000 mp străzi (110 străzi) și 33.000 mp de trotuare (vezi anexa 1)
– avem 18 proiecte câștigate, fiind semnate contractele de finanțare în valoare de 41,744 milioane euro, majoritatea din fonduri europene (vezi anexa 2). Aceste lucrări vor fi finalizate cel târziu până în anul 2022.
– am depus spre finanțare două noi proiecte, declarate câștigătoare în prima fază de evaluare, și vom mai depune încă două proiecte din fonduri europene, valoare lor totală fiind de 3,2 milioane euro (vezi anexa 3).
– pentru a avea o direcție cât mai clară în viitor, pregătim strategia de dezvoltare durabilă a municipiului Carei pentru perioada 2021-2027, respectiv Planul de mobilitate urbană durabilă. Elaborarea unei asemenea strategii este o cerință pentru proiectele finanțate de Uniunea Europeană. Valoarea însumată a acestora este de aproximativ 60 milioane euro (vezi anexa 4)
La finalizarea tuturor acestor proiecte, adică peste trei ani, Careiul nostru va arăta ca și un oraș din vestul Europei, cu oameni mândri de localitatea lor, în care trăiesc în condiții confortabile.
În ultimii patru ani, am investit nu numai în infrastructura stradală a Careiului, ci și în spital, policlinică, școli și grădinițe. Pe lângă acestea, am asigurat funcționarea în condiții optime a tuturor instituțiilor din subordine.
Sunt convins că mai avem multe de făcut, de corectat, inclusiv în atitudinea noastră, a celor din Primărie, față de cetățenii din Carei. Cu toate acestea, unii cetățeni trebuie să înțeleagă că nu putem rezolva toate problemele sociale sau de altă natură. Nu pentru că nu am vrea, dar fie nu ne intră în atribuții, fie nu dispunem de resursele financiare necesare.
Numai împreună putem face să avem un oraș frumos, curat și liniștit. Le mulțumesc tuturor celor care au înțeles acest lucru, încurajându-mă permanent și ajutându-mă să îmi fac treaba.
Vă mulțumesc pentru răbdare și pentru susținere.
Cu respect,
Ing. Eugen Kovacs

”Dacă considerați că merit sau dacă sunteți de părere că <<din păcate, nu aveți altul mai bun>>, vă rog să îmi mai acordați încrederea dumneavoastră pentru încă patru ani, susținându-mă cu votul dumneavoastră pentru funcția de primar al Careiului și în mandatul 2020-2024”, a declarat primarul Eugen Kovacs pentru portalul Opinie de Carei.

ANEXA 1-1
Anexa1: Lista străzilor asfaltate în mandatul 2016-2020
Proiecte castigate-1
Anexa2: Tabel centralizator cu proiectele câștigate în perioada 2016-2020
Proiecte castigate-2
Anexa2: Tabel centralizator cu proiectele câștigate în perioada 2016-2020
ANEXA 3+4-1
Anexa 3- Tabel centralizator cu proiecte propuse spre a fi depuse în 2020 și Anexa 4- Propuneri pentru perioada 2021-2027 sau fișe de proiect