Prezent la Carei, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a vizitat câteva din șantierele deschise în municipiu. Președintele Pataki a fost însoțit de primarul Eugen Kovacs, viceprimarul Ludovic Keizer și reprezentantul executantului, omul de afaceri Tarr Szilard.

_DSC9332

Președintele Pataki Csaba a vizitat lucrările de modernizare începute pe strada 1 Decembrie 1918, lucrările de extindere a pistei pentru bicicliști pe strada Căplenilor și strada Mioriței, recent reabilitată. Lucrările sunt realizate în cadrul celor două proiecte de mobilitate urbană implementate de Primăria Carei, în valoare totală de 13 milioane de euro. De asemenea, președintele Pataki a inspectat și lucrările la Drumul Județean dintre Carei și Căpleni.
”Profitând de multitudinea lucrărilor de investiții atât din fonduri europene cât și din fonduri proprii, am vizitat câteva șantiere din municipiul Carei. Jos pălăria în fața echipei domnului primar Eugen Kovacs deoarece în ultimii patru ani cred că nici dânsul nu mai poate să țină socoteala referitor câte zeci de străzi s-au modernizat, s-au asfaltat. Știu că 28 de străzi au fost finalizate anul trecut, iar acum sunt puse la punct arterele principale, din fonduri europene, la calitate europeană. Se văd peste tot piste pentru bicicliști, spații verzi, carosabil nou. Careiul prinde viață, dar nu numai centrul, unde sunt lucrările cele mai vizibile, pe care le obsearvă toată lumea. Să nu uităm de miile de familii care trăiesc în zona mai înverzită a Careiului, care au acuma o infrastructură de secolul XXI. În etapa a doua știm că pe aceste străzi reabilitate vor circula inclusiv mijloace de transport nepoluate. Calitatea vieții în Carei este la un standard foarte, foarte ridicat. Careiul este un model nu numai pentru alți primari din județul Satu Mare, eu zic că este un model chiar la nivel național. La fel ca și în Satu Mare, orașul s-a schimat foarte mult în ultimii patru ani. Se lucrează din plin la proiecte. Este o echipă bună la Primăria Carei și sper că această echipă se va întări după alegeri”, a declarat președintele Pataki Csaba.