Un accident de circulație s-a produs în această după-masă, marți, 4 august, pe Drumul Național 19, spre localitatea Dindeștiu Mic, județul Satu Mare. Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, evenimentul rutier a fost produs de un tânăr șofer din Piatra Neamț, care a efectuat o depășire neregulamentară. Pompierii au activat Planul Roșu de intervenție.

acci1

La fața locului s-au deplasat echipajele Detașamentului Carei cu o autospecială de descarcerare, o ambulanță SMURD cu echipaj de prim ajutor, un autoturism cu un ofițer.
Până la sosirea pompierilor, toate victimele au reușit să se autoevacueze. Șapte persoane au fost implicate, dintre care doar una a fost rănită. Aceasta din urmă a refuzat transportul la spital. Planul roșu a fost dezactivat la ora 15:46.
Din primele date se pare că șoferul, de 25 de ani, din Piatra Neamț, al autoturismului ar fi efectuat o depășire neregulamentară și ar fi intrat în coliziune cu un microbuz condus de un bărbat, de 38 de ani, din Valea lui Mihai, care a efectuat un viraj la stânga, regulamentar, de pe DN19, spre localitatea Dindeștiu Mic.
Ambii șoferi au fost testați cu aparatul alcooltest rezultatele fiind negative. Șoferul de 25 de ani va primi o sancțiune contravențională și măsură complementara de suspendare a dreptului de a conduce pentru 60 de zile.

acci2