Un control desfăşurat în cursul zilei de ieri de reprezentanţii Apaserv inclusiv la domiciliul unui consilier local din Carei a scos la iveală o situaţie cel puţin stânjenitoare. Mai precis, respectivul consilier folosea apa furnizată de Apaserv, chiar dacă numai la udatul gazonului din curte, dar nu prea o plătea.

furtun apa

Un control efectuat pentru identificarea pierderilor pe reţeaua de apă pe strada Vasile Lucaciu din municipiul Carei, efectuat de angajaţii Apaserv SA, a scos la iveală o situaţie destul de stânjenitoare pentru consilierul local Ilie Ciuta, dar şi pentru soţia sa, Daniela Ciuta, autointitulată jurnalistă, proprietară a site-ului Buletin de Carei.
Angajaţii au depistat două branşamente de apă la domiciliul familiei Ciuta. Acestea erau dotate cu contoare, însă niciunul dintre ele nu funcţiona. Unul dintre branşamente era dezafectat, dar celălalt ducea către un robinet aflat în curte, de care era ataşat un furtun folosit pentru udatul gazonului. Pentru uzul propriu, familia foloseşte un puţ de apă propriu, dotat cu un hidrofor.
Din moment ce contoarele nu funcţionau, este clar că nu se înregistra consumul de apă, ceea ce înseamnă că apa folosită pentru udatul gazonului nu se prea plătea. Probabil că niciunuia dintre soţii Ciuta nu i s-a părut ciudat că nu trebuie să plătească pentru apa respectivă. Rămâne întrebarea de când nu mai funcţiona contorul? În cel mai bun caz pentru proprietari, acesta s-ar fi putut defecta în timpul îngheţurilor din această iarnă. Însă nu poate fi exlusă varinta că respectivul contor să nu mai funcţioneze, de fapt, de ani de zile.
Consilierul Ciuta a intrat în legalitate, solicitând montarea unui contor funcţional pe racordul care duce la robinetul folosit pentru udatul gazonului. Rămâne de văzut ce măsuri va întreprinde Apaserv pentru a recupera contravaloarea apei consumate, dar neplătite, respectiv cum va calcula această cantitate de apă. Destul de comic este şi faptul că autointitulata jurnalistă Daniela Ciuta este recunoscută drept un critic înverşunat al societăţii Apaserv, a cărei apă o folosea, dar nu o prea plătea.